Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Druhá várka a s ní 10 tipů na originální VÁNOČNÍ DÁRKY

doporučujeme | 10. 12. 2016

Štědrý den se blíží rychleji, než pan Forejt ztrácí svou pověst, takže přinášíme další porci nápadů, čím letos obdarovat své bližní pod vánočním stromkem. (A opravdu nedoporučujeme kupovat jakýkoli bílý prášek.) Pokud by vám tato nadílka připadala nedostačující, prohlédněte si i první díl dárkového seriálu, v něm najdete tipy třeba na designové papuče, super odolný batoh nebo autíčko na dálkové ovládání, co umí jezdit po stropě.

album/News_Model_News/1316/Vanoce2_FB.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/Gold-01.jpgDáme si Pukec?
Pukec je relativně nová stolní hra Made in Czechia (abychom dodrželi diplomatický newspeak), ale původem je vlastně z Dánska. Mohla se jmenovat “Šup ho tam”, ale nakonec autoři zvolili jiný název. Malá dřevěná kolečka se snažíte prostřelit skrz středový otvor na soupeřovu polovinu. K dispozici ve variantě pro dva hráče (za 690 Kč) nebo pro čtveřici (za 1390 Kč). Zakoupený Pukec si můžete vyzvednout v kavárně Dobrý Kafe.
Pukec
cena: od 690 Kč
více info na www

album/News_Model_News/1316/pukec.png

%C4%8D%C3%ADsla/Beige-02.jpgChytrý deštník
Chytré hodinky jsou cool asi jako mrazák v Lidlu, takže pokud sháníte nějakou opravdu inovativní hračku, sáhněte po chytrém deštníku. Oombrella má v sobě zabudovanou meteostanici a dokáže analyzovat počasí v místě, kde zrovna je, a pak vám na mobil pošle notifikaci, že se blíží lokální bouřka. Zároveň vás upozorní, když odejdete z kanclu bez něj. Chytrý deštník můžete předobjednat z Indiegogo.
Oombrella
cena: od 64 EUR (asi 1700 Kč)
více info na www

album/News_Model_News/1316/oombrella_day_in.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/green-03.jpgKnoflíky bez nití
Tahle parta designérů rozpoutala svoji soukromou cnofflíkovou válku - snaží se světu vysvětlit, že knoflíky se nemusí přišívat jenom nití, ale lze je jednoduše měnit unikátním systémem nacvakávání. (Rozhovor s nimi jsme vydali v září.) Dneska máte chuť na černé s puntíkama? Tak si je nasadíte. Mnohem snadněji než manžetové knoflíčky. K dispozici v nepřeberné paletě vzorů, tvarů a barev pro ní, pro něho i pro děcka.
Cnoffs
cena: od 58 Kč za kus
více info na www

album/News_Model_News/1316/cnoffs.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/DarkGreen-04.jpgPro klaustrofobiky
Na vlastní kůži jsme letos v CityBee vyzkoušeli, tak můžeme doporučit speleologické kurzy. Jestli hledáte nezapomenutelný zážitek, na který budete ještě o dalším Silvestru vzpomínat, přihlaste se na prohlídku druhého nejdelšího jeskynního systému v Česku Rudické propadání - Býčí skála (12 km) a podíváte se i na dno nejhlubší suché propasti hluboké 153 metrů v Moravském krasu.
P.S.: Nesuďte podle kvality jejich www stránek! :-)
Speleokurzy - Rudické propadání
cena: 1400 Kč
více info na www

album/News_Model_News/1316/rudice_FotorCreated.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/pink-05.jpgTašky NaFilm
Jestli hledáte nějakou drobnost pro člověka, který sviští na filmových premiérách, nebo byste mu jen rádi jiný dárek předali v originálním balení, což místo papíru použít jednu z kolekce plátěných tašek s hláškami z českých filmů. “To ti říkám, jestli si ten fotbal neprosadíš, tak si u mě mrtvej muž!”
Plátěné tašky NaFILM
cena: 249 Kč
více info na www

[album/News_Model_News/1316/FotorCreated_tasky.jpg]


%C4%8D%C3%ADsla/blue-06.jpgHodně jiný atlas světa
Nevzpomínáme si na žádný jiný příklad, kdy by se školní atlas světa stal světovým bestsellerem. Mapám od polské dvojice ilustrátorů se to podařilo. Takže pokud chcete tenhle kousek, pospěšte s nákupem! „Mapy neukazují jen hranice, města, řeky a hory, ale také historické a kulturní památky, významné osobnosti, typická zvířata a rostliny, způsoby trávení volného času a spoustu dalších zajímavostí,“ říká jeden z tvůrců. Mapy si můžete virtuálně prolistovat v tomto VIDEU.
MAPY - Atlas světa, jaký svět ještě neviděl
cena: 498 Kč
více info na www

album/News_Model_News/1316/81cMDFvxkeL.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/blue-07.jpgDřevěná duha
Na první pohled to vypadá jako 12 obyčejných barevných dřevěných polooblouků, ale množství, jak si s nimi vyhrát, je prakticky nekonečné. Děti je mohou stavět za sebe jako vláček, na sebe jako strom, dělat ze dvojic garáže pro auta nebo tunely pro vláčky… Cvičí si tím barvy, tvary i cit pro rovnováhu. Testováno na potomcích členů redakce CityBee.
Stavební kostky velká duha
cena: 1628 Kč
více info na www

album/News_Model_News/1316/duha.png

%C4%8D%C3%ADsla/Black-08.jpgAť žije lípa!
Všichni mají teď plná ústa řečí o tom, jak bychom měli chránit naše národní hodnoty a posilovat naše národní sebeuvědomění. Co má však silnější národní kořeny než lípa?! Tak všem vlastencům oslaďte jejich život sklenicí pravého lipového sirupu a navrch jim ještě přihoďte domácí lipovou marmeládu! To se jim musí lípit!
Lipový sirup s 235 ručně trhanými lipovými květy - 229 Kč
Domácí lipová marmeláda s pomerančovou kůrou - 239 Kč
více info na www

album/News_Model_News/1316/LIPA_FotorCreated.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/blue-09.jpgŠmajchl-rukavice
Pokud ve vás vzplála silná náklonnost k jiné osobě, dejte si studenou sprchu. Nepomohlo to? Kupte mu/jí k Vánocům tyhle sešité rukavice, ať vám při společném lovení Pokémonů v petřínských sadech v prosinci nebo v lednu neomrznou konečky prstů. V dalším společném životě je ještě budete potřebovat! (Třeba na loupání uvařených vajíček, že jo?)
Partnerské rukavice
cena: od 222 Kč (ale spíš za 444 Kč)
více info na www

[album/News_Model_News/1316/rukavicep.jpg]


%C4%8D%C3%ADsla/orange-10.jpgKniha jako šperk
Tohle knihkupectví prodává knížky jako šampaňské. Nebo spíš jako ferrari a ještě vám k němu přibalí apartmán v Monaku. Takže jestli hledáte opravdu krásnou, opravdu unikátní a zároveň taky hodnotnou knihu, vyberte nějaký skvost z nakladatelství TeaPot. V nabídce mají třeba Proměnu od Franze Kafky za necelých 10 tisíc korun (na fotce níže) nebo Máchův spis za 4,5 tisíce.
Luxusní knihy z nakladatelství TeaPot
cena: různá, ale vesměs vysoká
více info na www

album/News_Model_News/1316/SMP_1684.jpg
 

Dalších 12 tipů na originální vánoční dárky najdete ZDE:

album/News_Model_News/1316/darkyFB-kopie.jpg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!