Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Víkend pro děti: Lokomotivy, komety nebo kašpárek?

doporučujeme | 18. 11. 2016

Čemu dají vaše děti přednost? Parní lokomotivě, vesmírné kometě nebo zábavnému kašpárkovi? Nadcházející víkend nabídne vše. Posíláme vám další CityBeekend pro rodiny s dětmi. Pokud ho chcete pravidelně dostávat emailem, zaregistrujte se u nás. (Je to samozřejmě zdarma.)

clanky4/Hamleys.png 

Pražské hračkářství Hamleys je největší svého druhu v Evropě.

KAM VYRAZIT V SoBoTU

Hned dopoledne se můžete v Planetáriu vydat na dobrodružnou výpravu až za hranice naší Země a poznat tajuplný svět komet (pro děti 4+). Tvořivého ducha a šikovné ruce budete potřebovat k výrobě jednoduchých šperků z molitanu a textilu (pro děti 5+) nebo svíček z pravého včelího vosku (bez omezení věku). Tatínkové a dědečci by v sobotu rozhodně neměli minout Smíchov, kde budou zdarma k vidění parní lokomotivy, parní válec i stará nákladní auta.

[reklama2/Hamleys1610_citybee580x150_1107.jpg]  

A co NEDěLE?

Chcete-li si udělat alespoň krátký výlet, zavítejte na Chvalský zámek, kde máte poslední příležitost prohlédnout si pohádkový svět, ve kterém žijí Jů, Hele a Muf. Alespoň obrazně můžete cestovat i v Divadle v Celetné, kde se dopoledne odehraje loutkové představení Norská pohádka (pro děti 3+). A do pravěku se můžete hravě přenést v dinoparku na střeše obchodního centra Harfa. Po celý listopad platí děti vstupné jen 10 korun. O odpolední program se postarají v Galerii Rudolfinum - na workshopu pro děti budou grafické tablety, ale i boxovací pytel.

[reklama2/banner_prodeti_small.jpg]  

Extra tip - Říše loutek

Loutkoherecká divadelní společnost brzy oslaví již 100. narozeniny. Na repertoáru mají klasické pohádky jako O pejskovi a kočičce nebo O nezbedných kůzlátkách, nově také dvě vánoční představení. Hrají pouze o víkendech vždy ve 14 a v 16 hodin, pohádky jsou vesměs po děti starší 3 nebo 4 let. Hlediště je vybaveno unikátními sedačkami, které lze nastavit do několika úrovní, podle výšky dětského diváka. Říši loutek najdete co by kamen dohodil od pražského magistrátu.

clanky4/kasparek-v-pekle-2.jpg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!