Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Víkend nabídne noc divadel, den páry i první vánoční trhy

doporučujeme | 18. 11. 2016

O víkendu vás svezeme v trabantech, ukážeme vám egyptskou knihu mrtvých, naservírujeme vietnamské speciality a k nim i první ochutnávku letošních Vánoc!

clanky4/banhmiba.jpg 

KAM v PÁTEK VEČER

Pokud si chcete oslavu výročí Sametové revoluce o den protáhnout, zajděte třeba do DOXu na velkou výstavu fotek Václava Havla. Na večeři zveme do čerstvého vietnamského bistra Banh-mi-ba kousek od Jindřišské. Zpěvák (s trochu kňučivým hlasem) Asaf Avidan v roce 2013 zboural festival Colours of Ostrava, teď přijede i do Prahy. Tip pro srdcerváče - kdo dá šestihodinový maraton promítání všech 12 dílů seriálu o putování žlutých trabantů z Austrálie do Asie? 

KAM v SOBOTU

Zkraje víkendu se koná vícero fashion bazarů, marketů a blešáků. Vyberte si, který je vám bližší, v tomto přehledu. Na Smíchově se můžete zdarma zahalit do páry od starých lokomotiv nebo parního válce Mamut. Do Štědrého dne sice zbývá více než měsíc, ale pokud se chcete vánočně naladit, zajděte si vyrobit třeba svíčku ze včelího vosku. A program na večer je jednoznačný - Noc divadel 2016.

KAM v NEDĚLI

Ačkoli letošní advent oficiálně začne až příští víkend, na náměstí Míru už otevřou vánoční trhy. (“To znamená, že jsme zase o krok před nimi!”) Vánoční dárky - tedy pouze tvrďoše - seženete i na knižní burze v Plechárně.

clanky4/Bookdead.jpg

Jak už je zvykem, na závěr týdne zveme na umění: 1) V Národní technické knihovně je k vidění kopie nejkrásnější egyptské knihy mrtvých. Papyrus měří na délku asi 30 metrů. 2) Končí výstava, při které studenti českých výtvarných škol zmalovali pokoje jednoho baráku. 3) Začala výstava obrazů, které se za měsíc budou dražit pro dobrou věc. Chcete je?

news

➤ Nové bary, restaurace, obchody i posilovny na pražské scéně

➤ Na den pod zem. Unikátní akce otevře podzemní prostory Prahy

➤ Filmový kvíz: Kde se v Praze točil Hellboy a Mission Impossible?

➤ POLÉVKÁRNY v Praze: Velký přehled, který vás opravdu zahřeje

víkend  

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!