Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Filmové i jiné (pálivé) lahůdky

doporučujeme | 13. 11. 2016

Tentokrát bude pracovní týden o jeden den chudší (ve čtvrtek je totiž státní svátek), ale zato bude bohatší o spoustu mexických, svatomartinských, pálivých, hudebních a filmových lahůdek. Ochutnejte to nejlepší z Prahy!

FotorCreated-zubar.jpg

Pondělí

Pošmákněte si v Cloud 9 Sky Baru na mexickém jídle a zapijte to pivem Corona. Zamotá-li se vám hlava, bude to buď tím, že jste to kapku přehnali s koktejly z tequily nebo tím, že se nacházíte 40 metrů nad zemí.

 

Mexický týden

Hilton Prague

14.11. - 19.11.


Pokud netoužíte po Mexiku, ale dáváte přednost tomu zůstat v Čechách, zkuste Svatomartinské hody v restauraci Zenklovka. Čeká vás tu speciální husí menu, ochutnávka prvního letošního vína a především zbrusu nový interiér. Nedávno otevřeli.

 

Svatomartinské hody v restauraci Zenklovka

Restaurace Zenklovka

10.11. - 17.11.

Úterý

Slovenská ska-reggae kapela Polemic rozhopsá Lucerna Music Bar. Kluci zahrají písničky, které už dlouho nehráli, song Tancuj, který se stal letošním letním hitem, a čeká vás i překvápko.

 

Polemic

Lucerna Music Bar

15.11. 20:00


V klipu Tancuj tančí desítky fanoušků skupiny Polemic od pankáčů po maminky.

Středa

Připomeňte si Den studentstva se studenty Gymnázia Jana Keplera a osobnostmi české akademické, společenské, kulturní i umělecké scény, které promluví o moci, bezmoci, nemoci a snad i pomoci. Hlavní program doplní koncerty, filmy i divadlo. Vstup je zdarma.

 

Symposion 2016

Symposion GJK

16.11. - 18.11.

Na Jungmaňáku se od středy až do konce listopadu setkáte tváří v tvář s ženami, co mají stříbrné vlasy, vlastnosti rodinného stříbra a jdou životem s rovnými zády. Určitě je nepřehlédnete, architekti Martin Rajniš a Oldřich Sládek umístili jejich tváře zachycené objektivem Karla Cudlína na vysoké otáčivé kolo.

 

České stříbro

České stříbro

16.11. - 30.11.



Čtvrtek - státní svátek

Článek o tom, kde si připomenout Den boje za svobodu a demokracii pro vás teprve chystáme, ale jste-li nedočkaví, mrkněte sem

Milovníky chilli papriček, omáček a jiných pikantních pochoutek do svých (pálivých) útrob volá MeetFactory. Bude se vařit, nakupovat i soutěžit. Vyhrává ten, jehož huba bude nejplechovější.

 

Plechová Huba 2016

Plechová Huba

17.11. 12:00

O zchlazení vašich popálených úst a ledové ofouknutí vašich rudých tváří se postará přehlídka severských filmů Nordfest v kině Evald. Čekají vás celkem tři filmová promítání a jedna cestovatelská přednáška.

 

Nordfest

Kino Evald

17.11. - 22.11.

P.S.: Ve čtvrtek taky vychází nový CityBeekend - tipy na nejzajímavější akce o víkendu v metropoli a nově i CityBeekend pro děti. Jestli je chcete dostat do mailu, zaregistrujte se. Je to samozřejmě grátis. ;-)

Pátek

Z kinosálů nemusíte vylézat ven do mrazu ani v pátek. V Lucerně a Ponrepu totiž startuje Aussie a Kiwi Film Fest. Těšit se můžete na střet kultur i střety v netypických mezilidských vztazích, například homosexuálních, pěstounských nebo kmenových.

 

Australský filmový festival

Kino Lucerna

18.11. - 23.11.

Australská příroda a mezilidské vztahy vás neminou ani v kině Dlabačov. Projede tudy totiž posádka ve žlutých trabantech. Jejich cesta začne v šest hodin večer a potrvá až do rána - chystá se totiž velký seriálový maraton.

Fesťák Gravity Madness, který vznikl spojením Gravity festivalu a akce Temple of Madness, nabídne hned dva z těch nejlepších zahraničních Djs. Ve Slovanském domě to rozjede Timmy Trumpet i Jauz. Tak se s nimi protančete do soboty.

 

Gravity Madness

Slovanský dům

18.11. 22:00

Novinky v kinech:

Ačkoliv je ve čtvrtek státní svátek, kina do práce jdou a servírují hned šest filmových premiér. Vlastencům doporučujeme film Bratříček Karel o legendárním písničkáři a všem, kteří jsou zklamáni z výsledku amerických voleb a potřebují trochu zlepšit náladu, snímek Americká idyla. Komedii z pera J. K. Rowling s názvem Fantastická zvířata a kde je najít ocení především děti a hraví dospělí.


 

Divadelní premiéry:

V Divadle Disk bude díky hře Kamarádi vládnout přátelská atmosféra a v Divadle Pod Palmovkou vám ukáží Jak je důležité býti (s) Filipem. Více premiér se tentokrát nechystá.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!