Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
listopadu

České stříbro

České stříbro

zpět na výpis akcí
 

Fotografie a příběhy 12 žen s rovnými zády.

Začátek:16. 11. 16
Konec:30. 11. 16
Cena:Zdarma
Čas:14:30 - 23:59
Kategorie: kultura|galerie

Putovní výstava ČESKÉ STŘÍBRO dorazila do Prahy! Přijďte spolu s Petrem Pithartem a autory projektu přivítat její protagonistky na vernisáž, která předchází oslavám Dne boje za svobodu a demokracii.

17. listopad je spojený s rokem 1989 a změnou politického systému. Ta by nebyla bez lidí, kterým je dnes 70 nebo více let a před rokem 89 měli odvahu říkat vlastní názor, vytvářet ostrůvky svobody, rozvíjeli občanský život a dělají to dodnes. 

Hodnoty, které celý život zastávají, jsou rodinným stříbrem a kompasem pro vlastní cestu nás mladších zároveň: svoboda, demokracie, lidská důstojnost a respekt k člověku, občanská odpovědnost a aktivita, morální integrita. U kola si z poeziomatu vzkazy stříbrných žen můžete sami poslechnout.

Aby se stříbro nepřehlédlo mezi cingrlaty, architekti Martin Rajniš a Odlřich Sládek umístili jejich tváře zachycené objektivem Karla Cudlína na vysoké otáčivé kolo, které bude od 16.11. do 10.12. stát na Jungmannově náměstí.

ČESKÉ STŘÍBRO je nejen unikátní výstava, ale i série osobních setkání, veřejných diskusí a natočených videorozhovorů. Srdečně zveme všechny, kteří se chtějí setkat se ženami, co měly a mají odvahu říkat svůj názor, inspirovat se jejich aktivním postojem k věcem kolem nás, a třeba ho trochu „odkoukat“. Na fotografiích uvidíte Evu Jiřičnou, Danu Němcovou, Helenu Illnerovou, Helenu Klímovou, Věra Novákovou Brázdovou, Jiřinu Šiklovou, Milušku Havlůjovou, Milenu Šimsovou, Ludmilu Klukanovou, Janu Hladíkovou, Helenu Faberovou a Annu Srbovou.

České stříbro
Tel:
Jungmannovo náměstí
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: