Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Nový fesťák, nové kolo i oživené kavárny

doporučujeme | 25. 9. 2016

Poslední zářijový týden bude parádní. Na jeho začátku se bude cvičit téměř v oblacích a na jeho konci vás čeká párty na lodi i v kavárně. To nejlepší ale přijde uprostřed týdne - bude volno. Oslavit ho můžete sklenkou vína nebo jízdou na speciálních kolech.

FotorCreated%2841%29.jpg

PONDĚLÍ

V pondělí se během polední pauzy vykašlete na vepřo knedlo zelo a dejte si dvacet. Nikoliv ale dvacet minut spánku, ale dvacet minut cvičení na střeše Paláce YMCA. Zbavíte se bolesti zad a ještě mrknete, jak vypadá město z výšky.

 

Fit Pauza kancelářského povaleče

Palác YMCA

26.09. 13:15

Pokud se chcete seznámit s novými lidmi a příliš vás nebere speed-dating, můžete vyrazit na speak-dating. Pasáž Lucerny se během pondělního odpoledne promění v malý Babylon. Mluvit se tu totiž bude celkem 18 jazyky.

 

Speak-dating v rámci Evropského dne jazyků

Goethe-Institut

26.09. 15:00

ÚTERÝ
V úterý zajděte na první poprázdninovou TEDx snídani a dejte si k ní trochu medu. Dalibor Titěra vám během toho, co se budete probouzet, vysvětlí, proč se lidé bez včel neobejdou a ukáže vám také, že svět včel má mnohé rysy složitě strukturované společnosti.

 

TEDx k snídani

Impact Hub Praha

27.09. 08:00

V Dejvicích startuje se začátkem nového akademického roku i úplně nový festival - KampusFest Dejvice. Vstup je zdarma a zapařit můžete při koncertech kapel Zoči Voči, Purist, Light & Love, Just For Being nebo ZELENINA. Chybět nebudou ani sportovní workshopy, soutěže či nejrůznější exhibice.

 

KampusFest Dejvice

4Students

27.09. 14:00

V Arkádách Pankrác se bude zápasit. Na žíněnce uprostřed obchoďáku se utká účastnice letošních olympijských her Adéla Hanzlíčková s polskou reprezentantkou. Proběhnou ale i další souboje, ukázky tréninků, technik, chvatů, ale také gymnastiky a exhibičních zápasů. Kdo má odvahu, bude si moci vyzkoušet zápasnický trénink na vlastní kůži.

 

Arkády Olympic Wrestling 2016

OC Arkády Pankrác

27.09. 15:00

STŘEDA - STÁTNÍ SVÁTEK!
Na Svatého Václava vyrazte stylově na Svatováclavské vinobraní a oslavte svátek českého patrona sklenkou vína. V areálu Svatováclavské vinice na Pražském hradě vás čeká krásný výhled na Prahu, spoustu vína i autentický ruční lis na lisování hroznů.

 

Svatováclavské vinobraní

Villa Richter

28.09. 11:00

Patříte-li spíše mezi sportovce než mezi milovníky vína, užijte si testovací jízdu na speciálním kole halfbike na Výstavišti v Holešovicích. 

 

Halfbike testovací jízda

Halfbikes

28.09. 13:00

ČTVRTEK
Ve čtvrtek se seznámíte s životními příběhy uprchlíků. Osobní setkání s nimi vás sice nečeká, ale uvidíte jejich fotografie a také obrazový přenos rozhovorů s nimi. Kromě třinácti příběhů uprchlíků (ze Sýrie, Iráku a Afghánistánu) vás čekají i dva příběhy ekonomických migrantů (z Pákistánu a z Maroka).

 

Příběhy uprchlíků

Café Lajka

29.09. 19:00

PÁTEK
Kavárenští povaleči mohou jásat. Jejich oblíbená místa totiž na měsíc ožijí koncerty, přednáškami nebo třeba poezií. Zahájení festivalu proběhne v Kafe Komedie a bude hravým rozloučením s létem. Čekejte program plný akrobatických kousků, cestovatelských přednášek, humorných divadelních vystoupení a živě hravých hudebních čísel.

 

Kavárny naživo

KAVÁRNY NAŽIVO

30.09. - 28.10.

Loučit s létem se budou i swingaři na Lodi Tajemství. Plující tančírna vypluje v této sezóně naposledy. Na palubě budou sólisté nejslavnějšího swingového orchestru Melody Makers Ondřeje Havelky oblíbení Melody Boys, eso vyhlášené hamburské formace Electro Swing Crew a snad i vy.

 

Swing na lodi Tajemství

Divadelní loď Tajemství

30.09. 19:00


P.S.: Chcete ve čtvrtek dostat na mail zdarma tipy na nejzajímavější akce na víkend? Stačí se zaregistrovat.


NOVINKY V KINECH

 

Deepwater Horizon: Moře v plamenech - Premiérový víkend

Freeman Entertainment s.r.o.

29.09. - 02.10.




 

Tři generace - Premiérový víkend

Fénix Distribution s.r.o.

29.09. - 02.10.


DIVADELNÍ PREMIÉRY

 

Čechov vs. Tolstoj aneb Manželská zkouška - Premiéra

Žižkovské divadlo Járy Cimrmana

26.09. 19:00


 

Hexenšus - Premiéra

Divadlo U Hasičů

26.09. 19:00


 

You are here - Premiéra

Ponec - divadlo pro tanec

26.09. 20:00


 

Spolek Mezery: Země – rolnickej nářez - Premiéra

Nákladové nádraží Žižkov

27.09. 20:00


 

Rozlučka 2 - Premiéra

Divadlo Puls

27.09. 19:30


 

Komu zvoní Hana - Premiéra

Divadlo D21

27.09. 19:30


 

Opilí - Premiéra

Divadlo v Celetné

30.09. 19:30

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!