Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Opera pod kyvadlem i Asie v kině

doporučujeme | 11. 9. 2016

Z letního spánku se pomalu probouzí filmové festivaly i divadla. Pokud máte raději operu, můžete na ni zajít na Letnou. V závěru týdne doporučujeme přípravu na vinobraní, protože o víkendu ve městě poteče víno proudem.

stalin%282%29.jpg

Pondělí

Knihkupectví ArtMap otevírá v centru Prahy novou pobočku. Zaručujeme vám, že patříte-li mezi milovníky designu, architektury, hudby či filmu, tohle místo budete považovat za ráj.

Úterý
Za exotikou (a dokonce bez koruny v kapse) můžete vyrazit i po prázdninách. V kině Lucerna se budou promítat filmy z Thajska, Malajsie, Indonésie, Filipín a Vietnamu. Pokud vám vyhládne, můžete ochutnat i nějakou tu dobrotu z národní kuchyně jednotlivých zemí.

 

ASEAN Film Festival

Kino Lucerna

13.09. - 17.09.

Středa
Švandovo divadlo slaví své 135. narozeniny a startuje novou sezónu dnem otevřených dveří. Vydejte se na prohlídku jeviště, zákulisí i hereckých šaten s Misantropem nebo gangsterem Johnnym Glendenningem. A pozor, kdo nestihne přijít osobně, může se prohlídky zúčastnit on-line, přímý přenos na facebooku divadla začíná v 16.00 hodin. 

 

Den otevřených dveří 2016

Švandovo divadlo na Smíchově

14.09. 09:00

Tak trochu jiná dámská jízda se ve středu bude konat na Nákladovém nádraží Žižkov. Nejprve se bude mluvit o prevenci rakoviny prsu a poté bude následovat promítání filmu Ma Ma s Penélope Cruz v hlavní roli. Vstup je zdarma.

 

Ženy ženám!

Nákladové nádraží Žižkov

14.09. 18:30

Nestihli jste letošní operu v Šárce? Nevadí, můžete to napravit pod kyvadlem na Letné. Proběhne tu totiž operní open-air představení Kouzelné flétny. Těšte se na moderní zpracování, včetně soudobých kostýmů, scénografie a neotřelého light designu. Vstupné dobrovolné.

Čtvrtek
Oscarový režisér Ron Howard přináší na filmová plátna neznámý příběh známé kapely The Beatles! Uvidíte období koncertních let 1962-1966 z perspektivy jednotlivých členů kapely, rozhovory s nimi a také doposud nezveřejněné záběry. Naskočte na Yellow Submarine a vyplujte do neznámých vod objevovat perly a perličky o kapele.

Liveurope festival přiveze do Prahy mladé špičkové kapely z Evropy. Z Belgie dorazí energický kvartet BRNS míchající indie rock a bláznivé groove, lucemburští Say Yes Dog naservírují chytlavý synthpop a polsko-anglická zpěvačka Kari dostane posluchače písničkářským popem severského střihu. Vstup je zdarma.

 

Liveurope festival

Palác Akropolis

15.09. 18:00

Pátek
Na Ladronce v pátek kromě vína natrefíte i na jídlo a pití z českých farem, levandulový ateliér nebo Jakuba Koháka v roli moderátora. Hrát se tu bude spike ball nebo vietnamský badminton. Ať už je to cokoliv, určitě to doporučujeme vyzkoušet.

 

Dožínky a vinobraní na Ladronce

Creative World

16.09. 08:00

Trocha alternativy na závěr týdne nikdy neuškodí. Navíc, na tomhle fesťáku se můžete potkat jak s alternativou hudební a taneční, tak třeba s tou literární. Letošní 23. ročník festivalu má motto Obnažení a vyvržení. Alternativní to tedy bude dost.


 

Tipy na víkend
Na závěr ještě dva tipy, kam vyrazit o víkendu: V sobotu jste zváni na hodně sladký Prague Cake Festival. Pokud ještě nemáte vstupenky, sledujte tento týden náš Facebook, několik VIP vstupů budeme rozdávat v soutěži.

 

Prague Cake Festival

OREA Hotel Pyramida

17.09. 10:00

V neděli se premiérově otevře nové taneční studio Sector. Je to první vlaštovka z nově budovaného komplexu Vnitroblocku, jehož součástí má být designový obchod, kavárna nebo malé kino. Rozhovor se spoluautorem komplexu najdete v příštích dnech u nás na webu.

 

SECTOR

...

Novinky v kinech:


 

Mechanik zabiják: Vzkříšení - Premiérový víkend

Freeman Entertainment s.r.o.

15.09. - 18.09.




 

Ve jménu krve - Premiérový víkend

Bohemia Motion Pictures

15.09. - 18.09.


 

Cesta do fantazie - Premiérový víkend

Asociace českých filmových klubů

15.09. - 18.09.


 

FC Roma - Premiérový víkend

Nutprodukce

15.09. - 18.09.

Divadelní premiéry:

 

Famílie - Premiéra

Divadlo Na Fidlovačce

15.09. 19:30


 

Já, mé druhé já a já a - Premiéra

A studio Rubín

15.09. 19:30


 

Hledá se padouch - Premiéra

OLDstars

15.09. 20:00


 

Její pastorkyňa - Premiéra

Divadlo na Vinohradech

16.09. 19:00



 

Pomona (A. McDowall) - premiéra

Divadlo DISK

16.09. 19:30


 

Frutti di mare - Premiéra

Divadelní loď Tajemství

16.09. 19:00

 


 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!