Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

CityBeekend: Letňáky a fesťáky pro Pražáky

doporučujeme | 15. 7. 2016


Celovíkendový letní tip: Zdá se vám dosavadní způsob léta poněkud nešťastný? Tak to změňte! Kdy jindy můžete jít do kina, a přitom zůstat venku, nebo obrážet festivaly? S filmovými hvězdami strávíte vlahý večer v téměř 20 letňácích. Výběr víkendových fesťáků nabízíme níže.

[newsletter2/29_uvodni.jpg]
Je libo letní kino u řeky, na nádraží, na terase, na střeše? Všechno máme.

Pátek večer
Začínáme festivalem minipivovarů v Riegráčích. Okoštujte 50 typů piv, grilované masíčko a ještě si zasoutěžte. Do Žlutých lázní přijedou žlutí trabanti a povědí vám vše o své krkolomné cestě po Austrálii. A se zelenými vodami Vltavy na Náplavce bude ladit Green Monster, který bude ladit svou rock'n'rollovou trdlovačku.

Sobota
Nefalšovaný hudební fesťák DockTown Open Air obsadí skatepark na Štvanici. Linout se budou tóny deep/tech-house music. Staromilci a bitvomilci mohou zavzpomínat na doby minulé na Vítkově  – husité si to tam rozdají s křižáky. A večer to bude teprve fesťák! Historicky první noční food festival potěší všechny náměsíčné vyjídače ledniček.

newsletter2/29_fingerfood.jpg
V Tiskárně na vzduchu to lahodně zavoní. Ale pozor, až po 18. hodině! 

Neděle
Blešení pod otevřeným nebem si užijete jedině v létě. V neděli zavítejte pro módu za pár peněz do Containallu. A umění dokonce za nula peněz pořídíte v Crossu na další Free Art Sunday. Jestli se v létě vidíte raději u vody, směřujte do Radotínského biotopu – od 18.30 hraje swingová kapela, vy tančíte, skáčete do vody, hrajete vodní pólo, sluníte se a tak.

newsletter2/29_mintyblesak.jpg
Domácí dobroty a štendry se second-hand módou na čerstvém vzduchu.

Pro děti
Víkendovou smršť pohádek zajistí Pohádky slovosledí babičky na Náplavce a Červená karkulka Klaunského divadla Jeníčka a Mařenky v Tiskárně na vzduchu (po pohádce si můžete v dílničce vyrobit zvířecí masku a sami si pohádku i zahrát). A kdo se chce seznámit se Šípkovou Růženkou, má možnost na Chvalském zámku.   
 

news

Nováčci na pražské scéně: Bary, kavárny, restaurace
Kam vyrazit v červenci v Praze zadarmo?
5 letních blockbusterů, které zvednou náladu i adrenalin
Hvězdy na jevišti i nad hlavou – kam v létě za divadlem?

víkend  

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!