Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

5 letních blockbusterů, které zvednou náladu i adrenalin

doporučujeme | 7. 7. 2016

Opět je před námi popcornová sezóna velkolepých zábavných podívaných a je proto nejvyšší čas prohlédnout si plán premiér a podívat se, na co se během léta můžeme kromě zasloužené dovolené těšit. Je překvapivé, že velká studia letos dala přes léto odpočinek komiksovým superhrdinům a opravdu velkolepé spektákly se vyčerpaly červnovou premiérou druhého Dne nezávislosti. To však rozhodně neznamená, že se prázdninové publikum lačnící po velkých zážitcích bude nudit!

Autor: Jakub Jiřiště

FotorCreated%2831%29.jpg
 

Legenda o Tarzanovi 

 

Legenda o Tarzanovi - Premiérový víkend

Freeman Entertainment s.r.o.

07.07. - 10.07.

Tarzanova dobrodružství doprovázejí filmového diváka již od roku 1918 a neohrožený syn džungle se od té doby na plátně objevil více než padesátkrát. Nejnovější verze nebude opakovat dobře známé zkrocení divokého muže v prostředí anglické smetánky a rovněž se vyhne fantastickým cestám za ztracenými městy.

Tarzan v podání charismatického Alexandra Skarsgårda již několik let žije poklidný život na špičce britské společnosti – tedy do chvíle, kdy je vyslán na politickou misi do nitra Afriky a stane se pěšákem ve vražedném spiknutí. I četba našich dědečků se nakonec dočkala temnějšího a realističtějšího hávu, o dechberoucí akční sekvence jako stvořené pro plátno IMAXu však nouze rozhodně nebude.  

 

Jason Bourne 

 

Jason Bourne - Premiérový víkend

CinemArt

28.07. - 31.07.


Po dvanácti letech oživuje mistr filmového napětí Paul Greengrass již kultovní postavu agenta bez minulosti Jasona Bournea (opět ve ztvárnění Matta Damona). Ukáže se, že ne všechny střípky mozaiky, do níž se rozpadl Jasonův život poté, co z něj Agentura vytvořila díky zvláštnímu programu stroj na zabíjení, byly posbírány a slepeny.

Ty nejpalčivější otázky zůstaly bez odpovědí a boj o přežití začíná nanovo. Tentokrát se skutečně atraktivními a protřelými protivníky, které ztělesní Tommy Lee Jones a vycházející hvězda Alicia Vikanderová. Napraví navrátivší se otec série reputaci, kterou mírně rozmělnila ne tak intenzivní dějová odbočka Bourneův odkaz? Z našlapané ukázky se dá předpokládat, že o tom není pochyb!

 

Tajný život mazlíčků 

Mezi letní blockbustery mají své místo i vyšperkované animáky, při nichž se u popcornu sejde celá rodina. Přední místo bude letos bez vážnější konkurence patřit komedii z dílny Universalu, která si položila zásadní a dlouho tabuizovanou otázku – co dělají naši čtyřnozí mazlíčci, když za sebou zamkneme dveře? Zvláště když jsou doma dva a vládne u nich nenávist na první pohled.

Vzájemná nedůtklivost však dvojici zlomyslných psů dovede z bezpečné vzdálenosti plných misek do městského podsvětí, jemuž vládne šílený králík. Je na ostatních mazlíčcích, aby se vydali na dobrodružnou výpravu a byli doma zpět dřív, než se jejich páníčci uráčí vrátit z práce. No nebude to roztomilá taškařice? 

 

Star Trek: Do neznáma 

Velmi zdařile znovuoživená sci-fi série, jejíž počátky stejně jako u Tarzana patří k filmům pro pamětníky, se tuto sezónu dočká už třetího pokračování. J. J. Abramse, který si loni od Star Treku odskočil k novým Hvězdným válkám, na režisérské židli vystřídá jméno, které asi samo moc neřekne. Justin Lin však má na svědomí několik dílů veleúspěšné série Rychle a zběsile a především přelomový krimiseriál Temný případ. Takže další cesta do hlubin vesmíru je v těch nejlepších rukou.

Posádka lodi Enterprise se při této cestě setká se záhadným nepřítelem, který vystaví těžké zkoušce celou Federaci. Více podrobností distributoři tají, ne však herecké obsazení , v němž zůstávají tváře důvěrně známé z předchozích dílů – Zachary Quinto, Zoe Saldana či Simon Pegg.

 

Ben Hur 

 

Ben Hur - Premiérový víkend

Forum Film Czech, s.r.o.

25.08. - 28.08.

Letos v létě nepřijdou diváci ani o prvotřídní historický spektákl. Ruský režisér Timur Bekmambetov, strůjce akčních hitů Noční hlídka a Wanted, si tentokrát troufne na jeden z největších příběhů, které kdy spatřily filmové plátno. Legendární dvanáctioskarovou verzi Ben Hura z roku 1959 asi nepokoří, ale přešít ji na míru současnému divákovi se zvýšeným prachem vzrušivosti by pro něj nemělo představovat problém.

Epický příběh zrady a pomsty v kulisách římského impéria již v ukázce strhává pořádnou dávkou diváckých atrakcí a již trailer napovídá, že legendární šílené závody kvadrig v novém hávu stvořeném pro 3D plátno budou pro kardiaky fatálním požitkem.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!