Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Hvězdy na jevišti i nad hlavou – kam v létě za divadlem?

doporučujeme | 29. 6. 2016

Vlahé letní večery jsou jako stvořené pro mimořádné příležitosti. Jejich zvláštní elektrizující náboj nabízí ideální podmínky pro otevřenou mysl, a tudíž i ke kulturnímu obohacení. Pražská divadla si umí letních diváků cenit, proto řada z nich již před několika lety zrušila divadelní prázdniny a přesunula se do plenéru. Malebná pražská zákoutí, parky i střechy – tam všude se v červenci a srpnu usídlí múzy i zábava v příjemné herecké společnosti. 

944816_636689136373039_1807791794_n.jpg
 Letní Letná

Letní Shakespearovské slavnosti
Největší dramatik všech dob se již po dvacáté šesté vrací na nádvoří Pražského hradu a kromě osvědčených představení z minulých let (Richard III., Hamlet, Mnoho povyku pro nic) i letos nabízí lákavou novinku. Bude jí nastudování „sváteční komedie“ Večer Tříkrálový, která čerpá humor z tradice „převráceného“ světa typické pro středověké svátky bláznů. V rolích kouzelných a toužících výstředníků se představí Tomáš Měcháček, Marie Doležalová či Václav Kopta. 

Kdy: od 28. června do 3. září
Kde: Nejvyšší purkrabství Pražského hradu (Jiřská 6) a budova HAMU (Lichtenštejnský palác, Malostranské nám. 13) 
Vstupenky: V síti Ticketportal.cz a na webových stránkách Shakespeare.cz. Cena se pohybuje od 290 do 890 Kč. 

LetniShakespearovskeslavnosti.jpg
Letní Shakespearovské slavnosti

Letní Letná po dvanácté
Mezinárodní setkání současných mistrů novocirkusového umění budou i tento srpen hostit Letenské sady. Starosvětská cirkusová atmosféra, kterou se organizátorům daří pod Kramářovou vilou oživovat, již každoročně láká kolem 30 000 diváků. Letos jsou zváni na největší párty mezi peklem a nebem v akrobatickém kabaretu Limbo, svou individuální hranici mezi lidským a zvířecím si budou moci určit v nezvyklém experimentu Beyond a na nejdobrodružnější místo na světě – pláž zalitou sluncem – je zavede nový projekt hravého souboru Losers Cirque Company Beach boy(s).

Kdy: od 18. srpna do 4. září
Kde: Letenské sady 
Vstupenky: Na webu akce Letniletna.cz a v pokladně Divadla Archa. Ceny se pohybují od 450 do 690 Kč. Některá představení jsou přístupná zdarma.

letniletna2.jpg
Letní Letná

Metropolitní léto hereckých osobností 2016
Divadlo Studio DVA se každé prázdniny přesunuje z Václavského náměstí na bájnou pražskou pevnost a ani tento rok nebude výjimkou. A jako vždy i nyní herci a tvůrci nezaháleli a připravili pro letní období atraktivní novinku. Režie se i tentokrát ujal osvědčený komediograf Patrik Hartl, který se rozhodl vytvořit crazy holčičí komedii o strastech rodinného soužití. Čtyři sestry na pokraji nervové zhroucení, které rozhodně mají k Čechovovi daleko, si na jevišti náležitě odžijí jejich představitelky Ivana Chýlková, Jana Stryková, Anna Šišková a Berenika Kohoutová. Kromě této premiéry nebudou chybět ani další divácky atraktivní představení ze stálého repertoáru.

Kdy: od 23. června do 31.srpna
Kde: Letní scéna Vyšehrad 
Vstupenky: Na webu divadla Studiodva.cz či v pokladně přímo na letní scéně. Ceny se pohybují od 399 do 999 Kč. 

metropolitni.jpg
Metropolitní léto hereckých osobností 

Letní scéna divadla Ungelt
V jednom z nejmalebnějších zákoutí staré Prahy, na hradčanském Novém světě, získávají komorní divadelní představení hned jiné kouzlo. Zvláště v tak lákavé společnosti, kterou letos obstará především Simona Stašová, jež se bude na tuto scénu v následujících dvou měsících pravidelně vracet se svými veleúspěšnými počiny (Filumena Marturano, Římské noci, Drobečky z perníku). Od poloviny srpna ji ve vzácném souznění vystřídají Marta Kubišová s Anetou Langerovou, které opět uvedou zasněný muzikál Touha jménem Einodis. 

Kdy: od 4. července do 1. září
Kde: Ulice Nový Svět na Hradčanech
Vstupenky: Na webu letniscena.cz, v pokladně kamenného divadla či před představením na letní scéně. Ceny se pohybují od 440 do 700 Kč. 

ungelt%281%29.jpg
Letní scéna divadla Ungelt​

Pražský festival pouličního divadla Za dveřmi
Světové i české špičky pouličního divadla si v červenci dají dostaveníčko na holešovickém výstavišti a přivezou s sebou opravdu netradiční podívanou. Viděli jste už někdy ohňový punk, balet v podání těžkých strojů nebo lunaparkovou jurtu s kinem, kde se ruchové a trikové efekty vytvářejí živě? Akrobati, performeři, klauni, žongléři a hudebníci se do Prahy zatoulají ze Švédska, Španělska či Itálie a společně vytvoří podmanivou atmosféru plnou fantazie a nečekaných dojmů. 

Kdy: od 11. do 14. července 
Kde: Výstaviště Holešovice
Vstupenky: VSTUP NA FESTIVAL JE ZDARMA 


zadvermi%281%29.jpg
Za dveřmi​

Letní scéna Galerie Harfa
Za letním divadelním večerem lze vyrazit i mimo centrum Prahy, především do Libně. Tento rok dochází k zásadní změně programu tamější letní scény na střeše obchodního centra Galerie Harfa, jelikož provozovatelem akce již není Divadlo Artur. Některé stálice z minulých ročníků však zůstávají – především komedie Monology vagíny a Caveman. Svým hrubozrnným humorem a špičkovou imitací pobaví Zdeněk Izer a autokolektiv a plejáda bývalých spolupracovníků legendární dvojice Šimek a Grossmann vzkřísí jejich unikátní zábavná pásma v představení Návštěvní den u Miloslava Šimka.

Kdy: od 12. července do 4. září
Kde: střecha OC Galerie Harfa
Vstupenky: Na webu kulturniportal.cz a prodejní kanceláři v pasáži Světozor. Ceny se pohybují od 149 do 499 Kč. 

harfa.jpg
Letní scéna Galerie Harfa
 

Letní Divadelní Dvůr
Tato nová letní divadelní scéna se nachází ve dvoraně Dominikánského Dvora v Braníku. V červenci a srpnu zde budou uváděny divadelní inscenace koncipované speciálně pro tento prostor. Dramaturgicky je Letní Divadelní Dvůr zaměřen na francouzskou romantickou nebo komediální tvorbu a tzv. komedii dell ́arte. 
Kdy: 2. července - 10. září
Kde: Dominikánský dvůr
Vstupenky: V síti Ticketpro.cz nebo na telefon 776 605 088 či e-mail: vstupenky@letnidivadelnidvur.cz 
Cena vstupenky na divadelní představení je 390 Kč.

13495501_1635454580106054_9010228279100914621_o.jpg
Letní divadelní dvůr

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!