Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Den poezie letos ponese podtitul “Poezie pod proudem”.

Začátek:08. 11. 15
Konec:23. 11. 15
Čas:14:00 - 20:00
Kategorie: poznání|knihy

Festival Den poezie se každoročně odehrává v desítkách měst celé České republiky a již několik let je počtem akcí nejrozsáhlejším festivalem poezie v naší zemi. Přitom před 17 lety šlo o pouhý jeden den, den narození Karla Hynka Máchy, které si každoročně připomínáme 16. listopadu.

Den poezie je ukázkou vzájemné propojenosti lidí, kteří mají rádi kulturu a poezii především. Festival je ukázkou, že když se chce, lze s nepatrnými prostředky oživit velkou část českých měst.

V rámci Dne poezie si desítky regionálních aktérů z řad škol, knihoven, literárních spolků, klubů, divadel, muzeí i jednotlivců pro Vás připravují literární večery, výstavy, divadelní představení a jiné zajímavé akce. Na většinu akcí festivalu je vstup zdarma.

Koordinátorem festivalu a zároveň pořadatelem řady zajímavých akcí je Společnost poezie (www.spolecnostpoezie.cz). Díky spolupráci koordinátora festivalu s významnými zahraničními organizacemi se můžete během festivalu setkat s celou řadou významných českých i zahraničních básníků a kulturních osobností.

Společnost poezie každoročně tiskne seznam všech pořadů, a ty následně zdarma rozesílá jednotlivým aktérům. Všichni je pak společně šíří po kulturních místech ve svém regionu. Pozvánky se nejen touto cestou dostávají ke všem, kterým je poezie blízká. Touto cestou se programy aktérů dostanou do desítek regionů po celé naší republice.

 

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: