Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
listopadu

Týden vědy a techniky AV ČR

Akademie věd České republiky

zpět na výpis akcí
 

250 přednášek, 60 výstav, 75 dnů otevřených dveří, vědecké kavárny, workshopy, semináře a projekce

Začátek:01. 11. 15
Konec:15. 11. 15
Čas:08:00 - 20:00
Kategorie: poznání|ostatní

V pořadí 15. ročník proběhne od 1. do 15. listopadu 2015 v Praze, Brně, Ostravě a na dalších místech po celé České republice. Celkově se uskuteční více než 250 přednášek, 60 výstav, 75 dnů otevřených dveří, vědecké kavárny, workshopy, semináře a projekce dokumentárních filmů po celé republice.
 
Céčkomat, nadživotní model srdce, 3D tisk
Festivalovému centru v budově Akademie věd ČR na Národní třídě v Praze budou dominovat interaktivní exponáty – nadživotní model srdce, céčkomat nebo interaktivní světelný exponát Proteus, jehož hlavním prvkem je světlo a dotek a který byl vytvořen festivalu přímo na míru. Program dále umožní nahlédnout do tajů životních procesů rostlin, daktyloskopie nebo 3D tisku – a mnohem víc!

Přednášky předních českých vědců a popularizátorů vědy
Mezi přednášejícími vystoupí takové vědecké kapacity, jako je profesor Václav Hořejší, ředitel Ústavu molekulární genetiky AV ČR, profesor Josef Syka z Ústavu experimentální medicíny AV ČR, seismolog Aleš Špičák z Geofyzikálního ústavu AV ČR a známí popularizátoři vědy Dr. Michael Londesborough z Ústavu anorganické chemie AV ČR nebo Daniel Stach z České televize.
 
Dny otevřených dveří
Program jako obvykle doplňují dny otevřených dveří všech pracovišť Akademie věd České republiky a partnerských organizací, v rámci nichž bude možné navštívit laboratoř virtuální reality, pozorovat vesmír či se vydat na terénní geologickou exkurzi.
 
Festival po celé České republice
Celkově se uskuteční více než 250 přednášek, 60 výstav, 70 dnů otevřených dveří, vědecké kavárny, workshopy, semináře a projekce dokumentárních filmů po celé republice. Vstup na festival je bezplatný, na některé akce (zejména přednášky, filmy a vybrané dny otevřených dveří) je však z kapacitních důvodů nutná rezervace míst předem na webu akce.
 

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: