Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
25
ledna

Letenské prase a Letenský masopust

Národní zemědělské muzeum Praha

zpět na výpis akcí
 

Letos poprvé ve spolupráci s Galerií Scarabeus spojujeme dvě tradiční zimní akce – Letenské prase aneb zabijačka v muzeu a Letenský masopust.

Datum:25. 01. 20
Čas:10:00 - 17:00
Kategorie: kultura|divadla, poznání| muzea, workshopy pro děti| Zábava, Kreativita,

Ukázky tradičních postupů zpracování vepřového masa předvede na muzejním dvoře mistr řezník František Kšána ml., který se zasloužil o znovuobjevení přeštického prasete. Nyní je tváří řeznictví Naše maso. Ochutnat a nakoupit si budete moci nejen vybrané zabijačkové speciality.
Připraven je i doprovodný program pro děti – po celý den výroba masopustních masek s výtvarnicí Evou Blahovou, výtvarné dílničky s lektory a pro nejmenší návštěvníky pohádka O prasátku Arturovi v podání souboru MedÚZA.
Průvod Letenského masopustu zavítá do muzea po 13. hodině a přinese s sebou muziku, divadelní představení, taneční vystoupení, ale především tradiční masopustní masky. O tom, jak to probíhalo v minulých ročnících, se můžete přesvědčit na výstavě fotografií.
A bonus pro návštěvníky? Ti, kteří dorazí v masopustních maskách (nikoli pouze ve škraboškách), mají vstup na akci i do všech prostor Národního zemědělského muzea zdarma.
Tak neseďte doma!

Národní zemědělské m...
Tel: 220 308 322
Kostelní 1300/44
Praha 7, 170 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: