Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Výstava fotografií a filmová přehlídka o vlivu člověka na planetu.

Začátek:12. 11. 19
Konec:24. 11. 19
Čas:09:00 - 21:00
Kategorie: kultura| vizuální umění poznání|ostatní,

Kanadský fotograf Edward Burtynsky je jedním z nejvýraznějších a nejrespektovanějších představitelů současné krajinářské fotografie. Ve své fotografické tvorbě se dlouhodobě soustředí na transformaci krajiny, která přichází o svůj původní charakter, a do které svou činností výrazně zasahuje člověk.
Jeho velkoformátové fotografie průmyslem proměněných krajin jsou i přes svou narativní rozporuplnost a alarmující skutečnost vypovídající o stavu naší planety výtvarně velmi působivé a nechybí v nich okouzlení a krása. Díky vytříbenému výtvarnému citu, smyslu pro kompozici a schopnost umět detailně zachytit neklidnou povahu zobrazovaného se tvorbě Edwarda Burtynského již několik desetiletí dostává světové pozornosti. Jeho fotografie jsou součástí mnoha prestižních galerijních sbírek (Guggenheimovo muzeum, Tate Modern, National Gallery of Canada).

V CAMPu se Edward Burtynsky představí české veřejnosti osobně vůbec poprvé. Na své master class promluví nejen o fascinaci přírodou, ale i o její razantní proměně vlivem narůstající industrializace a migrace. Burtynsky v ní přiblíží i fotografické projekty věnované antropocénu, vodě, ropě a Číně, v nichž posledních dvacet let dokumentoval přírodu přímo v centru největších industriálních oblastí světa. Po dobu dvou týdnů bude na projekční panoramatické stěně k vidění přes osmdesát snímků z těchto sérií. Na přednášku, výstavu fotografií a dokumentární filmy, na kterých se Edward Burtynsky autorsky podílel, jsou zváni všichni, kteří se zajímají o vývoj, směřování i osud Země.

CAMP – Centrum archi...
Tel: 770 141 547
Vyšehradská 51
Praha 2, 12800
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: