Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Centrem doprovodného programu SIGNAL festivalu bude v pátek 12. a v sobotu 13. října multimediální prostor CAMP  

Začátek:12. 10. 18
Konec:13. 10. 18
Čas:20:00 - 23:00
Kategorie: kultura| zábava| poznání|

Páteční i sobotní program zahájíme rozhovory s tvůrci instalací letošního festivalu. Získáte tak příležitost poznat a poslechnout si myšlenky umělců, kteří stojí za vystavenými díly.
Večerní program bude pokračovat živými audiovizuálními vystoupeními, připravenými speciálně pro SIGNAL festival. 

Harmonogram rozhovorů s vybranými umělci:

12. října (pátek)
---------------------------
20:00 - 3dsense
20:20 - Chevalvert
20:40 - Ruestungsschmie.de
21:00 - SOFTlab
21:30 - Romain Tardy

13.října (sobota)
---------------------------
20:00 - Michal Škapa
20:20 - Guillaume Marmin
20:40 - Hotaru Visual Guerrilla
21:00 - Lukáš Rittstein & Barbora Šlapetová
21:30 - Promítání rozšířené filmové části instalace Paralelně spolu od Barbory Šlapetové a Lukáše Rittsteina

AV live vystoupení
---------------------------
◼︎ Tereza Bartůňková + Mojmír Měchura (Trauma): Hex 
pátek 12.10. | 22:00
mapování momentu vyhasnutí ohně - země na popel - procházka po lesním spáleništi - pálení čarodějnic 21. století - po zápalu následuje vyhoření. 
Tereza Bartůňková využívá jedinečných schopností USB mikroskopu, díky němuž je možné zblízka nahlédnout na dřeň věcí, které nás obklopují. Technika snímání živou kamerou s velkým zvětšením umožňuje vytvářet jedinečné abstraktní obrazy v přímém spojení s ambientně-noisovým setem Mojmíra Měchury. Z melancholických nálad se přes nervní pasáže přelévá až k agresivním polohám. Audiovizuální okult.

◼︎ WORD GANG: TAPE TIPI 
pátek 12.10. | 23:00
Druhým vystoupením pátečního večera bude akustická instalace TAPE TIPI z dílny uskupení WORLD GANG. Množství magnetofonů dohromady vytváří stavbu podobnou indiánskému teepee. Páskové smyčky se díky této kompozici vzájemně překrývají a neustale vytvářejí nové a nové náhodné hudební kompozice. Po živém vystoupení bude instalace až do nedělního večera přenechána samotným návštěvníkům, kteří si za asistence umělců budou moci sami vyzkoušet práci s touto unikátní nástrojovou kompozicí.

◼︎ TouchieTouchie 
sobota 13.10. | 22.00
Spojení dvou skvělých hudebníků ze stylově odlišných zázemí zahájí sobotní audiovizuální část večera. Každý z nich přispívá k tomuto unikátnímu propojení svým hudebním jazykem. Speciálně pro SIGNAL festival si autoři připravili unikátní vizuální doprovod, kde hudební nástroje přímo ovládají obraz pomocí řídících napětí.

◼︎ Martin Kulhánek (fleika) + Jaroslav Moravec (em ju es aj si): Příliv 
sobota 13.10. | 23:00
Dvoudenní audiovizuální kempování uzavře dvojice z kolektivu Polygon. Spojili se právě pro tuto příležitost a vytvořili samostatný audiovizuální projekt. Příliv je vděčný námět, který nás fascinuje od nepaměti. Martin Kulhánek a Jaroslav Moravec za pomoci obrazu i zvuku prozkoumají, jaké formy může nabrat tak jednoduchý motiv, jako je mořská vlna na konci své cesty.

CAMP – Centrum archi...
Tel:
Vyšehradská 54
Praha 2
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: