Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
25
září

Proč a jak žít bez odpadu?

Městská knihovna v Praze

zpět na výpis akcí
 

Procházka za obzor spotřební společnosti

Datum:25. 09. 18
Cena:60 Kč
Čas:19:00 - 20:30
Kategorie: kultura| poznání|ostatní, centra

Petr HanzelBezobalu nás vezme na procházku za obzor našeho spotřebitelského horizontu – ukáže, jak to ve skutečnosti odpadem je a jak vznikla konzumní společnost – proč se z psychologického hlediska děje, že nakupujeme a vyhazujeme stále více – jaké skryté, podvědomé mechanismy naší mysli a rafinované marketingové triky nás k tomu vedou. Vysvětlí, co je životní styl zvaný zero waste, jak vznikl a proč je mnohem rozumnější, ale také výhodnější vlastnit méně věcí a vzniku odpadu předcházet, než posléze řešit nerudovskou otázku „Kam s ním?“.

Představí též několik dílčích kroků (od duševní hygieny až po praktická opatření pro nákupy), které každý z nás může udělat proto, aby se odnaučil hromadit věci a aby jeho popelnice mohla postupně hubnout a on tak ušetřil přírodu, ale i své peníze a zdraví.

Přednáška je určená především pro ty, kdo se chtějí v problematice nově zorientovat a také pro ty, kteří by chtěli ideu života-bez-odpadu šířit ve svém okolí a sbírají proto zkušenosti s argumentací a komunikací o tomto tématu.

Ústřední knihovna
Tel: 222 113 555
Mariánské náměstí 1
Praha 1, 11572
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: