Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
11
července

Jana Heřmanová - Urbex

Vršovické divadlo MANA

zpět na výpis akcí
 

Výtvarnice Jana Heřmanová vystavuje svůj cyklus obrazů - olejomaleb pod názvem URBEX.

Datum:11. 07. 17
Cena:Zdarma
Čas:18:00 - 20:00
Kategorie: kultura|galerie

Vernisáž 11.7. v 18.00 v hlavním sále Husova sboru, Moskevská 34, Praha 10 - Vršovice. Hudební doprovod na vernisáži bude blues man JUSTIN LAVASH .

Výtvarnice Jana Heřmanová vystavuje svůj cyklus obrazů - olejomaleb pod názvem URBEX již podruhé a navazuje tak na řadu samostatných výstav s jinými tématy, zejména lesy a stromy, po celé ČR.

URBEX - Urban exploration, zkráceně urbex, nebo také městský průzkum či průzkum všeho (většinou opuštěného), co vzniklo lidskou rukou, je pozoruhodný fenomén moderní doby. Činnost, jejíž kořeny sahají mnoho staletí nazpět, dnes zažívá obrovský příliv popularity. Motivací pro urban exploration je několik. Někteří vyhledávají opuštěné budovy a továrny se zbytky strojů. Jiní se zajímají o infrastrukturu, tedy hlavně mosty a tunely, nebo se prostě vydávají na místa, která nejsou snadno přístupná či poskytují zajímavý výhled.

Urban exploring sám má jedno nepsané pravidlo, jímž je „neodnášej nic než fotky, nenechávej nic než stopy“.

A právě tyto zmapované fotografie inspirují Janu Heřmanovou do přemostění do olejomalby , spojené s tajemným prožitkem z těchto opuštěných a zároveň velmi zajímavých kompozic…

Na výstavě v kostele Husova sboru ve Vršovicích obrazy z cyklu URBEX doplní i některá plátna s krajinou.

Vršovické divadlo MANA
Tel:
Moskevská 967/34
Praha 10, 101 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: