Vydáme se podél Rokytky a do blízkých Thomayerových sadů, abychom společně nasbírali lokální rostliny a prozkoumali charakter místa.
Chuťový průzkum okolí studia ALTA. Slovo terroir má latinský základ terra (země) a užívá se pro označení souboru vlivů na rostliny a jejich vlastnosti (například u vína, ale i šířeji pro divoké rostliny). Vydáme se podél Rokytky a do blízkých Thomayerových sadů, abychom společně nasbírali lokální rostliny a prozkoumali charakter místa. V zázemí bývalého pivovaru, kde nyní studio Alta sídlí, navážeme na tradici založením fermentů a přípravou dalších chuťových zážitků odrážejících jedinečnou chuť místa.
Lenka Kubelová se věnuje kvašení, kuchyňským barvám a biokulturní naději. Provádí komunitními workshopy a projekty věnovanými chuti místa. Jako redaktorka připravila k českému vydání knihy fermentačních legend Sandora Katze a Pascala Baudara.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.






