Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
19
března

Výběrová aukce

Expo 58 ART

zpět na výpis akcí
 

Výběrová aukce moderního a současného umění Evening Sale Prague.

Datum:19. 03. 23
Čas:16:00 - 19:00
Kategorie: kultura|galerie, ostatní, lifestyle| Nakupování

Tato exkluzivní aukce aukční síně Adolf Loos Apartment & Gallery, proběhne v neděli 19.března 2023 od 16:00 hodin v prostorách ikonické budovy Expo 58 ART. 

Součástí této výběrové aukce bude vzácné dílo Oskara Kokoschky, jehož vyvolávací cena je stanovena na 200.000.000,- Kč.

V roce 2023 přicházíme s novinkou ve formě tzv. výběrové aukce moderního a současného umění, kde bude nabídnuto jen velmi omezené množství položek té nejvyšší kvality. Aukce představí zásadní díla českých a zahraničních umělců s vyvolávací cenou již od 100 000 Kč, která budou ozdobou každé umělecké sbírky a která mají dle našeho názoru i z hlediska zhodnocení investice velký potenciál.

Dražitelé z domova a zahraničí se mohou těšit na jeden z vůbec nejdůležitějších obrazů Oskara Kokoschky s názvem Frau mit dem Sklaven (Žena a otrok), který bude nepochybně ozdobou každého státního nebo soukromého muzea či sbírky. Kvalitou srovnatelné dílo se na území České republiky v celé její historii ještě nikdy nedražilo. Dílo jde do aukce s vyvolávací cenou 200.000.000 Kč. Malíř Oskar Kokoscha používal při malbě tohoto pastózního díla i svoje prsty. Tento jedinečný obraz z roku 1920, který představuje bývalou přítelkyni Oskara Kokoschky - Almu Mahler jako otrokářku a Kokoschku jako otroka, je Kokoschkovým uměleckým „zúčtováním“ se svojí múzou a milenkou Almou Mahler. Rakouský umělec Oskar Kokoschka udržoval v letech 1912–1914 poměr s Almou Mahler, vdovou po skladateli Gustavu Mahlerovi. Tato záležitost hluboce ovlivnila jeho život a tvorbu.

Expo 58 ART
Tel:
Letenské sady 1500/80
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: