Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Chcete ochutnat chutě ze všech koutů světa? Seznámit se s kulturou pěti desítek zemí? To vše bude možné na Kulaťáku.

Datum:04. 06. 22
Cena:Zdarma
Čas:08:00 - 20:00
Kategorie: gastro|farmářské trhy, ostatní, festivaly

Pátý ročník Festivalu Ambasád Food & Culture se po dvouleté covidové přestávce vrací v plné síle. Na letošním ročníku se představí 46 zemí všech kontinentů především svojí kuchyní, kulturním programem i jako zajímavá destinace pro turistiku. Dokonalou autenticitu akce garantuje to, že prezentace jednotlivých zemí zajišťují především jejich ambasády, honorární konzuláty, či hospodářské komory. Velvyslanci se akce osobně účastní. Jedná se, co do počtu zúčastněných zemí, o zcela výjimečnou akci v rámci naší republiky. Pořadateli Festivalu ambasád je Městská část Praha 6 a zapsaný spolek Farmářské Trhy, organizátor Trhů na Kulaťáku. 

Na stáncích jednotlivých zemí budou připraveny originální pokrmy, často za účasti známých kuchařů, v ojedinělých případech se na přípravě podílí i sami velvyslanci či jejich manželky. Veškerá nabídka je přizpůsobená myšlence Farmářských trhů přinést kvalitní suroviny pro kvalitní gastronomii.

Návštěvníci, kterých v předchozích ročnících obvykle dorazilo na akci kolem 15 tisíc, vědí, že budou moci ochutnat nepřeberné množství pokrmů většinou velmi typických pro dané země. K mání budou i rozličné nápoje, zmrzliny, sladkosti a dezerty. Kromě toho je naplánován i bohatý program, kterého se zúčastní umělci vybraných zastoupených zemí.

V rámci bohatého kulturního programu, který organizátoři naplánovali až do 20 hodin se představí také soubory ze 12 zemí – účastníků Festivalu ambasád. Festival tradičně moderuje Martin Churavý.

S kulturou se tedy vydáme od slovenských sborů přes zahájení českých bubeníků, po hry na tradiční mongolský nástroj. Představí se Mariachi z Mexika a folková skupina z Polska. Nebude chybět vystoupení Ukrajiny, Moldávie, Kosova, Thajska, Indonésie, Malajsie, Ázerbájdžánu, Rumunska a dalších zemí pod záštitou jejich ambasád. Odpoledne také proběhne krátký koncert skupiny United Flavour Sound System, která servíruje moderní mix reggae, hip hopu a r’n’b a world music.

Seznam účastníků Festivalu ambasád - Food and Culture 2022:

Země s velvyslanectvím v České republice

/ Afghánistán / Alžírsko / Argentina / Arménie / Ázerbájdžán / Bosna a Hercegovina / Bulharsko / Filipíny / Gruzie / Ghana / Indie / Indonésie / Japonsko / Jemen / Kosovo / Kazachstán / Korejská lidově demokratická republika / Libye / Malajsie / Maroko / Mexiko / Moldavsko / Mongolsko / Myanmar / Nigérie / Norsko / Palestina / Peru / Polsko / Portugalsko / Rumunsko / Srbsko / Slovensko / Slovinsko / Sýrie / Jihoafrická republika / Thajsko / Tunisko / Ukrajina / Vietnam /

Země bez stálého diplomatického zastoupení v České republice

/ Pobřeží slonoviny / Súdán / Sultanát Oman / Taiwan / Tanzanie - Zanzibar /

Partnerské město Prahy 6 / Bayreuth - Německo

Farmářské trhy na Ku...
Tel: 605 260 309
Vítězné náměstí
Praha 6, 160 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: