Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
dubna

Jiří Příhoda VOID

Galerie Rudolfinum

zpět na výpis akcí
 

Výstava Jiří Příhoda VOID v Galerii Rudolfinum je doposud největší přehlídkou tvorby současného českého umělce Jiřího Příhody.

Začátek:28. 04. 22
Konec:28. 08. 22
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění

Zkoumání prostoru, objemu, hmoty a prázdnoty jsou základními charakteristikami práce Jiřího Příhody. Jeho tvarově nesmírně vynalézavé a inovativní studie imaginárních objektů se v reálném provedení stávají vysoce inspirativními místy propojujícími architektonická řešení s objektovými tendencemi z oblasti výtvarného umění.

Významným a inspirujícím „protihráčem“ je autorovi velmi náročná a komplikovaná architektura novorenesanční budovy Rudolfina, jejíž kvality vždy nejlépe vyniknou v konfrontaci se silnými výtvarnými koncepty současnosti.

Větší část výstavy Jiří Příhoda VOID přinese zcela nová díla vedle připomenutí zásadních prací z minulých desetiletí. Výstava v Galerii Rudolfinum je rozhodně doposud největší přehlídkou jeho tvorby v hluboce promyšlené sestavě vnitřních vazeb jednotlivých instalací mezi sebou.

 

Kurátor: Petr Nedoma

Vstup na výstavu je volný díky Nadančímu fondu Abakus. 

 

Vernisáž výstavy se koná ve středu 27. dubna 2022 od 18:00 ve dvoraně Rudolfina. 

 

Galerie Rudolfinum
Tel: +420 227 059 205
Alšovo nábřeží 12
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: