Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
července

Jóga jako modlitba: Speciální jógový večer s koncertem

Klášter sv. Anežky české

zpět na výpis akcí
 

Speciální lekce s názvem Jóga jako modlitba s lektorkou Markétou Faustovou a hudebním doprovodem Danielem Benešem.

Datum:21. 07. 20
Cena:250 Kč
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: kultura|hudba, zábava| sport| jóga poznání|

Praha v létě nabízí netušené zážitky. Jedním z nich je rozhodně výjimečný jógový večer v magické kapli sv. Salvátora za doprovodu kosmického bubnu zvaného hang drum. Dvouhodinovou lekcí a koncertem vás provede zkušená lektorka jógy Markéta Faustová a hudebník Daniel Beneš. Akce se koná 21. 7. od 19.00 do 21.00 v rámci programu Anežka LIVE, který pořádá NGP.

Jóga v netradičních prostorech je skvělá možnost, jak pozvednout praxi jógy o level výš. „Jsem moc ráda, že dali organizátoři Anežky LIVE józe takový nádherný prostor jako je kaple sv. Salvátora. Genius loci tohoto historického místa dodá duchovnímu zážitku nový rozměr. Stejně tak jako živá hudba, která bude v tomto případě až kosmicky vibrovat. Myslím, že to bude let do známa i neznáma naší duše,“ říká o akci jogínka a zakladatelka serveru Moje Jóga Markéta Faustová, která již několik let organizuje jógové festivaly Dream and Fly day v nejógových místech.

„Praktikování jógy v sakrálních budovách, či na jiných neotřelých místech mimo jógová studia, mívá pro všechny zúčastněné neopakovatelnou atmosféru přítomného momentu. Ve světě není novinkou, akce podobného typu jsou velmi vyhledávané. Proto jsme velmi rádi, že Národní galerie zažije takovou premiéru. Pro naše návštěvníky i pro jogíny bude jóga v kapli pod vedením zkušené lektorky Markéty příjemným zpestřením,“ doplňuje Eva Sochorová, tisková mluvčí NGP.
Dvouhodinová zážitková lekce jógy je vhodná pro začátečníky i pokročilé jogíny a bude English friendly. Rezervujte si místo na marketafaustova@seznam.cz a užijte si to nejlepší, co nabízí léto v Praze.

Markéta Faustová
Markéta Faustová je certifikovanou lektorkou Prana Flow Jógy podle systému Shivy Rey, stejně tak i jiných jógových směrů. Jógou provází již dvanáct let. Její styl je plynulý, tekutý, někdy dynamičtější jindy méně, skoro vždy ale opojný. Jeden pohyb se přelévá do druhého, jeden dech střídá druhý. Výsledkem bývá meditativní ztišení na úrovni ducha a protažení a uvolnění v celém těle.

Daniel Beneš 
Daniel Beneš je multiinstrumentalista. Původem restaurátor umění se dnes plně věnuje hře na hudební nástroje se spirituálním aspektem. Nejvíce však přilnul k vesmírnému bubnu hang drum, který dokáže rozvibrovat každou buňku v těle. Zpívá.
 
Rezervace
Markéta Faustová, marketafaustova@seznam.cz, 722 119 091
Cena dvouhodinového zážitku: 250 Kč

Klášter sv. Anežky č...
Tel: 224 810 628
 U Milosrdných 17
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: