Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
04
listopadu

Houbobraní v Praze

Polský institut

zpět na výpis akcí
 

Češi sbírají polské houby! Umělecká akce sbírání lepenkových hub v pražské Stromovce!

Datum:04. 11. 12
Čas:12:00 - 18:00
Kategorie: zábava|zábava - ostatní

Kartonové houby v houští trav, na stromě vlněné jmelí, mezi větvemi pavučina, a na nebi plyšový oblak.

V září 2011 během Houbobraní Nadace Form i Kształtów se proměnil Park Kultury v Powsinie u Varšavy v les plný netradičních instalací. Úspěch tohoto projektu způsobil jeho pokračování - Čas na Houbobraní v hlavním městě České Republiky!

Pokračování projektu, který byl přijat s nadšením ve Varšavě. Jeho autorka a kurátorka Iza Rutkowska se proto rozhodla ideu nevšedního Houbaření přenést do Čech, kde sbírání hub je národní tradicí.

Čtvrtého listopadu kartonové muchomůrky a smrže od Roberta Czajky budou sbírat Češi v pražském parku Stromovka. Tento rok tématem Houbaření se budou měřit s designéry z České Republiky: Studio DeForm, Trash Made/Linda Čihařová, Qubus, Činčera, Janja Prokič, Daniel González. U vstupu do Stromovky obdrží návštěvníci speciální atlas hub s mapou, se kterou vyrazí na houby a mimoděk objevovat instalace v prostorách parku.

Mimořádná neděle v duchu polského inovativního myšlení a toho nejlepšího z polského designu. Navíc v přírodě.
 
Partneři:
Projekt je financován z prostředků města Varšavy.

Polský institut
Tel: 224214708
Královská obora Stromovka
Praha 7
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: