Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Fortissimo Prague

Praha 6, Slikova 55, 169 00

zpět na výpis
 
Fortissimo Prague

Rakouský ples – elegance, skvělá zábava a jedinečná atmosféra vídeňských plesů

Telefon:777 623 911
Kategorie: kultura|ostatní, Benefiční

Rakouský ples navazuje na věhlasnou tradici vídeňských plesů a do Prahy každoročně přináší kousek vídeňské plesové atmosféry. Koná se v reprezentačních prostorách paláce Žofín na Slovanském ostrově. V současné době je považován za vrchol pražské plesové sezony. Rakouský ples je tradičním místem mezinárodního setkávání mnoha osobností z oblasti politiky, z podnikatelské i kulturní sféry a neméně atraktivní je i pro mladé tanečníky.
 
Rakouský ples se koná pod záštitou Dr. Alexandera Van der Bellena, spolkového Prezidenta Rakouské republiky.
 
Je pořádán Spolkem Rakušanů v České republice, koná se za laskavé podpory města Vídně a Hlavního sponzora a je organizován společností Fortissimo Prague.
 
Při Rakouském plese jsou dodržovány obvyklé vídeňské plesové tradice. Ples je slavnostně otevírán předtančením mladých párů. Všichni hosté se společně roztančí ve tříčtvrtečním taktu, jakmile zaslechnou výzvu „Aller Walzer!“. Ti z hostů, kteří pozorně sledují slavnostní otevření, si pak snáze zatančí půlnoční čtverylku. Ta je samozřejmě vedena nejlepším tančením mistrem tak, aby si ji užili i méně zkušení tanečníci. Na závěr obdrží každá dáma při odchodu malý dárek, tradiční „Damenspende“. Tančit zde lze ovšem nejen valčík. Mezi návštěvníky diskotéky jsou vždy mladí i dříve narození hosté, kteří ples většinou opouštějí až v brzkých ranních hodinách.
 
Rakouský ples je neziskovou akcí. V příštím roce podpoří dobročinnou organizaci Dejme dětem šanci.

Slikova 55
Praha 6, 169 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: