Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Pilsner Urquell: The Original Beer Experience

Praha 1, 28. října 13, 11000

zpět na výpis
Tip
Pilsner Urquell: The Original Beer Experience

Poznejte příběh piva díky jedinečné interaktivní expozici Pilsner Urquell!

Telefon:601 601 842
Kategorie: gastro|bary a pivnicepoznání|

Praha je známá pro svou bohatou historii a kulturní život, každým rokem ji proto navštěvují turisté z celého světa. Jednou z nejoblíbenějších atrakcí se během prvního roku svého fungování stala také zážitková expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience, která se nachází v historické budově přímo na Václavském náměstí. Tato jedinečná interaktivní expozice návštěvníkům přiblíží příběh českého zlatého dědictví – slavného plzeňského ležáku. 

Zažijte historii plzeňského piva na vlastní kůži!

Pilsner Urquell Experience, nacházející se v historické budově původního sídla Pražské úvěrní banky, je jedinečnou atrakcí nejen v Praze, ale také ve střední a východní Evropě. Jedná se o jediný  brand home Plzeňského Prazdroje svého druhu na světě a nabízí více zážitků na jednom místě. 

Návštěvníci zde zažijí příběh vzniku prvního zlatého ležáku na světě a prozkoumají pivovarské procesy Pilsner Urquell. Expozice mapuje a dává do souvislostí historické události, které vedly ke vzniku plzeňského piva, jak ho známe dnes. Pomocí nejmodernějších technologií umožňuje návštěvníkům tento fascinující příběh sledovat v přímém přenosu a zažít ho opravdu všemi smysly. Součástí multimediální prohlídky je mimo jiné i 360° interaktivní herní zóna a nechybí ani ochutnávka tankového piva v místní pivnici. 

Celým zážitkem hosty provede moderní audioprůvodce, který se automaticky propojuje s jednotlivými prvky expozice. „Projekt Pilsner Urquell Experience od svého otevření přivítal více než 130 národností z celého světa. Naší interaktivní expozici si teď nově návštěvníci mohou užít v deseti jazycích, přidali jsme polštinu a korejštinu,” říká Karen Hartley ředitelka společnosti The Original Experience Company. Jedinečný koncept expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience za poslední rok nalákal stovky tisíc návštěvníků a expozice se tak dostala mezi 5 nejnavštěvovanějších turistických atrakcí. 

Naučte se čepovat pivo jako profesionál! 

Kromě interaktivní prohlídky si návštěvníci mohou v rámci Pilsner Urquell: The Original Experience doslova na vlastní pěst vyzkoušet umění správného čepování piva ve Škole čepování. Pro české pivo je zásadní nejen precizní práce sládka, ale také výčepního. Ten zajistí správnou harmonii chutí a dokonalý zážitek z piva.

Školou čepování provádí mistři svého řemesla a naučí načepovat pivo třemi tradičními způsoby: na hladinku, šnyt a mlíko. Absolventi školy čepování získají certifikát výčepního a navíc na první pohled poznají správně načepované pivo. Školu čepování za první rok fungování absolvovalo téměř 6000 účastníků „Návštěvníci si oblíbili také speciální personalizované dárky a celkem bylo vyrobeno téměř 20 tisíc personalizovaných lahví a 8,5 tisíce speciálních gravírovaných půllitrů,” říká hlavní výčepní a finalistka soutěže Master Bartender Monika Nápravníková. 

Za jídlem i za zážitky  

Součástí celého prostoru je také tradiční plzeňská pivnice, která je otevřena jak návštěvníkům expozice, tak široké veřejnosti. V pivnici se podává správně načepované pivo, o které se starají jen ti nejlepší výčepní, kteří pravidelně prochází školeními a účastní se prestižních soutěží. S pivem se skvěle doplňují také speciality české kuchyně. Kompletní zážitek tak nabízí novinka v podobě speciálního pětichodového degustačního menu inspirovaného českou kuchyní. Během Večeře s pivním someliérem se můžete těšit na různé typy piv z Česka a dalších zemí Evropy, ke kterým byl každý chod pečlivě vybrán tak, aby maximálně podtrhl chuť a intenzitu konkrétního piva. Menu si můžete vychutnat v krásných historických prostorách původního sídla Pražské úvěrní banky v prémiovém zlatém baru s výhledem na Václavské náměstí. 

Toto degustační menu tak nabízí skvělou příležitost, jak si rozšířit pivní obzory a vydat se za hranice tolik oblíbeného plzeňského ležáku. Celou večeří vás provede zkušený pivní someliér, který ví o pivech téměř vše a rád se o své znalosti podělí nevšedním a zábavným způsobem. Tato zkušenost tak není jen gastronomickým zážitkem, užijete si navíc večer plný zábavy a nově nabytých znalostí!

Nově si navíc mohou návštěvníci užít opravdu kompletní zážitek z hlavního města Prahy díky kombinované vstupence do Pilsner Urquell: The Original Beer Experience se vstupenkou na hodinovou plavbu po Vltavě se společností Prague Boats. V rámci expozice se tak návštěvníci dozví něco o historii a české kultuře, kterou poté nasají všemi smysly na vyhlídkové plavbě po Vltavě, která  nabízí nejkrásnější pohledy na historické centrum města. 

28. října 13
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: