Další z přednášek cyklu „Vše, co jste chtěli vědět o jídle a báli jste se zeptat“ se zaměří na italskou kuchyni.
Co a kdy jedí Italové? Kdy jedí pizzu a co k ní pijí? Jedí polévky? Jaký typ těstovin se hodí k boloňské omáčce? Pečou vánoční cukroví? V kolik hodin obědvají? Co snídají? Může být ananas na pizze? Můžeme si pizzu rozdělit? Kolik kávy denně vypijí? Můžeme lámat spaghetti do hrnce? Jak prostírají?
Na tyto a další otázky bude na své přednášce odpovídat antropoložka jídla PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D. z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, autorka Italské kuchařky tetiček a babiček.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.






