Přednáška cyklu „Vše, co jste chtěli vědět o jídle a báli jste se zeptat“ se zaměří na hledání „opravdového“ jídla a na to, zda víme, co opravdu jíme.
Konzumujeme potraviny nebo průmyslové výrobky? Víme, co obsahují potraviny, které jíme? Proč hledáme „čisté“ jídlo? Měli bychom omezit konzumaci masa? Kolik jídla vyhazujeme a proč? Jaká řešení hledáme, když chceme mít kontrolu nad tím, co jíme?
Na tyto a další otázky bude na své přednášce odpovídat antropoložka jídla PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D. z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy a diskutovat o nich bude s prezidentkou Slow Food Praha Blankou Turturro.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.






