Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
31
března

Noc s Andersenem s Rádiem Junior

Městská knihovna v Praze

zpět na výpis akcí
 

V pátek 31. března nemusíte jít brzo spát! Čeká na vás speciální vysílání od 16:00 do 22:00. A to všechno přímo z Městské knihovny v Praze.

Datum:31. 03. 23
Cena:Zdarma
Čas:16:00 - 22:00
Kategorie: kultura| zábava| pro děti|

Rádio Junior připravuje živé šestihodinové vysílání z Ústřední knihovny. Od čtyř odpoledne až do deseti večer se na Vás těší moderátoři Klára Nováková, Petr Ševčík a spousta úžasných osobností, se kterými probereme četbu od A až do Z! Své top knížky nám doporučí například holky z populární skupiny Lollipopz, desetiletá zpěvačka Chiara nebo literární tiktokerka cojezoe_(Karolína Zoe Meixnerová).

Se spisovatelkou a zároveň i moderátorkou Rádia Junior Denisou Kimlovou probereme, jak se přetaví knížka do rozhlasové hry a naopak. A herečka Aneta Krejčíková nám deset minut před osmou hodinou večerní přečte Denisina Hajaju živě! K tomu si vytvoříme komix, zahrajeme si na ruchaře a budeme soutěžit o fantastické ceny – super balíčky plné knih a jedno skvělé digitální rádio, na kterém bez problému naladíte našeho Juniora!

Tak za námi do Ústřední knihovny 31. března určitě dorazte! Anebo naši Noc s Andersenem poslouchejte v přímém přenosu na radiojunior.cz! A kdo ví, třeba budeme volat i do knihovny, kde přespáváte zrovna vy!

Dětští knihovníci z Ústřední knihovny chystají také řadu aktivit během tohoto večera. Mezi jednotlivými programy na malé neposedy budou čekat hravé luštěnky, doplňovačky, postřehovky a zábavná bojovka, to vše na motivy Andersenových pohádek v moderním pojetí. Pro tvořivější návštěvníky bude výzvou pohyblivý papírový panáček Cínového vojáčka.

Deskohrátky. Batolatům nabídneme první hry pro nejmenší, s předškoláky potrénujeme paměť, postřeh a spolupráci, a na školáky čekají delší a komplexnější hry.
Virtuální realita od 16:00 do 18:00 hodin. Přijďte si vyzkoušet, jak funguje virtuální realita. Létání a horolezení nebyly nikdy snazší.

Co dalšího vás čeká?

V každé hodině nás navštíví úžasní hosté: herci, zpěváci, spisovatelé, ilustrátoři, dětští knižní agenti, nebo třeba i literární tiktokerka cojezoe_, která se převléká za slavné české spisovatele a ve svých parodiích na ně vytahuje šokující fun facts.
Děti/posluchači můžou se těšit na interaktivní vysílání: dětští návštěvníci budou moct našim hostům klást otázky, říkat nám, jaké mají rádi knihy, budeme s nimi dělat rozhovory.

Budeme dělat reportáže z aktivit, které připraví knihovna.
Budeme volat i na další zajímavá spací místa, včetně českých škol v zahraničí (loni jsme volali do Bruselu, Dusseldorfu a Londýna), do zakládající knihovny v Uherském Hradišti, na zajímavá spací místa ala zoo, hasičská zbrojnice apod. – uvidíme, co letos bude.

Děti si budou moct vyzkoušet práci rozhlasových ruchařů (ti vytváři ruchy k rozhlasovým hrám a pohádkám pomocí různých předmětů). 

Ústřední knihovna (MKP)
Tel: 222 113 555
Mariánské náměstí 1
Praha 1, 11572
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: