Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
04
března

Jeden svět

Člověk v tísni

zpět na výpis akcí
 

15. ročník festivalu dokumentárních filmů o lidských právech.

Začátek:04. 03. 13
Konec:13. 03. 13
Čas:20:00 - 23:59
Kategorie: kultura|galerie, koncerty, kina, ostatní, zábava| poznání| ostatní

V kinech: Lucerna, Světozor, Franc.Institut, Městská knihovna, Atlas, Ponrepo a Evald.

Jedná se o největší lidskoprávní filmový festivale na světě. Každoročně ho navštíví více než sto tisíc diváků. Festival se koná nejen v Praze, ale i v dalších 40 českých a moravských městech.

Cílem aktivit festivalu je povzbuzovat ve svých divácích a divačkách pocit spoluzodpovědnosti za chod společnosti a podporovat v nich občanský aktivismus. V rámci festivalu je udělována dosud jediná česká mezinárodní lidskoprávní cena Homo Homini. Každoročně ji získávají osobnosti či skupiny, které se významně zasloužily o prosazování lidských práv. Oceněným a jejich blízkým přináší morální podporu i větší pozornost mezinárodní komunity.

Letos poprvé organizuje Institut dokumentárního filmu při festivalu Jeden svět program East Doc Platform zaměřený na filmové profesionály a profesionálky. Během několika nabitých dní se potkají filmaři z východní a střední Evropy s předními evropskými i severoamerickými televizními producenty, nákupčími a dalšími klíčovými hráči filmového průmyslu.

Kompletní program festivalu najdete od poloviny února zde.

Člověk v tísni
Tel: 226200400
různě po Praze
Praha
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: