Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Kotlářka Praha Baseball

Praha, Na vidouli 1/1, 15800

zpět na výpis
 
Kotlářka Praha Baseball

Pražský amaterský baseballový klub.

Kategorie: sport|ostatní

 


Historie baseballového klubu se začala psát v roce 1980. Až do roku 2006 měl Sportovní klub Kotlářka pouze mládežnická družstva, patřil však k nejúspěšnějším klubům v republice. Jedním z hlavních důvodů, proč mladí hráči museli odcházet do jiných pražských oddílů, byl fakt, že Kotlářka neměla vlastní velké baseballové hřiště.

Po roce 2006, kdy bylo založeno samostatné občanského sdružení Kotlářka Praha, se začalo s výstavbou baseballové hřiště na Praze 6, v lokalitě na Markétě. Od jeho dokončení v roce 2008 mohou hráči mládežnických družstev SK Kotlářka plynule přecházet do kadetských, juniorských a dospělých kategorií, aniž by museli přestupovat do jiných oddílů.

Nové zázemí rychle přineslo své výsledky i na sportovním poli. Tým Kotlářky Praha v roce 2009 vyhrál národní ligu a postoupil do nejvyšší ligy. Hned v následujícím ročníku Extraligy (2010) se týmu podařilo umístit se na 5. místě.

Od roku 2011 je Kotlářka pravidelným účastníkem Extraligového play-off, v sezónách 2013 a 2014 se probojovala až do finále. V sezóně 2015 si Kotlářka konečně splnila svůj velký sportovní sen a korunovala svoji dlouholetou činnost titulem mistra české extraligy. Na tomto úspěchu se nemalou měrou podíleli rovněž sponzoři klubu – věrnostní program iBod, pivovar Matuška, Vinvest a v neposlední řadě také MHM Prahy a Městská část Praha 6.

Kotlářka Praha nezapomíná ani na rozvoj mládeže. Klub s podporou investičních grantů MHM Prahy vybudoval za poslední dva roky dětské hřiště. Od sezóny 2015 fungují rovněž oddíly pro dětské kategorie do 7 a do 9 let.

Klub je pravidelným dodavatelem reprezentantů do všech národních týmů, od 15 letých hráčů počínaje, přes juniory až po muže.

Na vidouli 1/1
Praha, 15800
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: