Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Desiré - baletní škola Mistra Jána Nemce

Praha, Vrbova 19, 14700

zpět na výpis
 
Desiré - baletní škola Mistra Jána Nemce

Baletní škola pro předškoláky, školáky a dospělé, v dopoledních nebo odpoledních hodinách.

Telefon:775 415 617
Kategorie: poznání|kurzy, ostatnípro děti|Kurzy

Baletní školu založil Ján Nemec v roce 1992 ještě jako aktivní tanečník, sólista baletu Národního divadla v Praze. Ke konci kariéry přemýšlel nad tím, jak by mohl zúročit své zkušenosti v oboru tance a napadlo ho založit baletní školu pro děti. V roce 1997 ukončil profesionální dráhu aktivního tanečníka a od té doby se věnuje pouze výchově mladých tanečníků.
Základní ideovou myšlenkou existence školy není vychovávat profesionální tanečníky, ale vzbudit a prohloubit u žáků zájem o taneční umění a s tím související vnímání hudby, rozvoj motoriky a koordinace pohybů i celkovou muzikálnost. Mistr Ján Nemec upřednostňuje výuku rodinného typu na jednom místě s individuálním přístupem. Snaží se žákům předávat lásku, pozitivní vztah ke klasickému tanci a veškeré své profesionální zkušenosti s přihlédnutím na individualitu každého žáka.
Klasický tanec je profesním základem většiny stylů tance, proto by měl být součástí i nově utvářených soudobých tanců. Při hodinách se vyučují základy klasického tance včetně baletního názvosloví, od jednotlivých pozic nohou a rukou, až po celé vazby a variace. Tento způsob výuky je předpokladem k možnosti nastudovat s žáky školy podle vlastní choreografie celé představení.

Vrbova 19
Praha, 14700
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: