Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Kostel na lodi

Praha 7, V Přístavu,

zpět na výpis
 
Kostel na lodi

Loď je z roku 1925.

Kategorie: poznání|ostatní

Dříve kotvila v Hamburku, později používána jako učňovská loď. Od roku 2009 nese název Kostel na lodi. V březnu 2012 byla slavnostně otevřena.

Základem pro kostel na lodi je víceúčelový sál pro cca 200 osob, pódium, bar a zázemí pro účinkující. Dále je zde technologické zázemí a prostory pro klub či kapli, místnost pro děti, bar. Víceúčelový sál je vybaven kvalitní světelnou, zvukovou a obrazovou technikou a volně přestavitelnými židlemi. Později bude součástí lodi i letní terasa, plánuje se dobudovat druhá dětská místnost a kanceláře.

Vzhledem k přísným předpisům je Kostel na lodi koncipován jako plovoucí zařízení, pevně (lávkami a lany) spojené se břehem, se kterým však jde za pomoci tlačného člunu přeplouvat na různá místa (bez pasažérů).

V letech 2009-2012 prošla loď rozsáhlou rekonstrukcí. Nejprve bylo na podzim roku 2010 opraveno dno a trup lodi a navařeno asi 30 tun nového plechu, v březnu 2011 byla dokončena projektová dokumentace lodi včetně projektu elektro. Dále byla loď zpevněna , vyčištěna a zbavena všech přepážek a nástaveb. V říjnu 2011 byla vybudována nová nástavba, včetně zateplení, izolací… Nově byly vybudovány i rozvody elektro, zábradlí, schodiště a nová podlaha…

Dne 3. 3. 2012 byla loď slavnostně otevřena veřejnosti. V současné době slouží jako zázemí křesťanského společenství ICF Praha (více informací o programu a aktivitách naleznete na www.icf-praha.cz) a ve volných termínech je komerčně pronajímána.

V Přístavu
Praha 7
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: