Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
25
března

KniŽižkov 3

Vozovna

zpět na výpis akcí
 

Malí nakladatelé – velká literatura!

Datum:25. 03. 23
Cena:Zdarma
Čas:11:00 - 17:00
Kategorie: poznání|knihy

Vydávají jen pár knížek ročně, obvykle bez velkého humbuku, ale ty, které s nasazením a péčí vypraví do světa, mohou být vašimi přáteli po celý život. Přijďte si už potřetí zalistovat beletrií i literaturou faktu, která hledá jiné cesty a nepluje s hlavním proudem a poslechněte si přitom současné tvůrce při autorských čteních a debatách.

Pozvání na letošní KniŽižkov přijali spisovatel, publicista a hudebník Patrik Banga, komiksová autorka Lucie Lomová, spisovatelka Irena Dousková, spisovatelka a herečka Anna Luňáková, překladatel a spisovatel Alexej Sevruk a básník, slamer a překladatel Tim Postovit.

_____【vstup zdarma】______

NAKLADATELSTVÍ
• Centrala
• Druhé město
• Dynastie
• Irene Press
• Knihovna Václava Havla
• LUX
• Rubato
• Viriditas
• 65. pole

HOSTÉ
12:00 Anna Luňáková o Atlasu babiček, její prvotině pro děti, v níž hravou formou přibližuje známé i téměř zapomenuté ženské osobnosti světových dějin.

13:00 Alexej Sevruk & Tim Postovit o překladech ukrajinské i ruské prózy a poezie, o pomoci ukrajinským uprchlíkům, o Ukrajině před válkou i ve válce.

15:00 Patrik Banga o jeho knižní prvotině Skutečná cesta ven, o integraci, segregaci, asimilaci. Jak překonat vystavěné z předsudků a nepřijetí?

16:00 Irena Dousková & Lucie Lomová o komiksovém deníku Každý den je nový a povídkové sbírce Konec dobrý, o 44 let trvajícím přátelství, nezbytnosti odstupu a humoru a vzájemné inspiraci.

DÍLNY
11:00 Komiksová improvizace s Lucií Lomovou
pro dospělé a děti od 8 let

Pojďte si pohrát s papírem a tužkou! Komiksová autorka a ilustrátorka Lucie Lomová ukáže, jak snadné je vytvořit komiks a jaké jsou jeho základní principy. Pak si společně vyzkoušíme, jak se dělá krátký komiksový strip.

14:00 - 17:00 Výtvarná dílna Kůň a had Kláry Zahrádkové
průtoková dílna pro děti od 5 let

Dílna věnovaná soužití na první pohled neslučitelných dvojic. Kůň a had, ptakopysk a mravenec, pudr a smetáček, … a nebo někdo jiný, to už je na vás. Dvě různorodé bytostí, které spolu ale spokojeně tráví čas. Kde se ti dva poznali? Kam nejraději jezdí na dovolenou? Jak to vypadá u nich doma? Nahlédneme do soukromí netradičních párů a budeme vytvářet malou obrazovou reportáž z jejich společného života.
_____
Festival připravujeme v dramaturgické spolupráci se spisovatelkou a novinářkou Ivanou Myškovou, kterou budete moct potkat přímo na KniŽižkově, kde povede několik debat s autory.

Vozovna
Tel: 222 541 784
Za Žižkovskou vozovnou 18/2687
Praha 3
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: