Nové sýrové menu v Manifestu
Manifesto Anděl se proměnilo v sýrový ráj, ve kterém každý může ochutnat talíř plný smetanových a máslových
chutí, které zahřejí u srdce. Celkem 15 restaurací si připravilo něco překvapivého pro ty, kteří nepřestávají
toužit po jemnosti a vláčnosti. Na co se můžete těšit?
⇒ Pekárna Bakery60: Křupavé a vláčné corndogy, naplněné speciálním těstem, párkem podávané s porcí dvojitého sýra
⇒ Restaurace Hoxton Burgers: Cheese Bomb – extra dávka roztaveného čedaru, který pokryje celý burger
⇒ Restaurace Fasù: Pizza Cinque Formaggi (mozzarella, parmezán, gorgonzola, scamorza a pecorino)
⇒ Restaurace Favela: Talíř plný smažených křupavých sýrových kroket
Manifesto Anděl
Stylové místo k setkávání, které žije gastronomií a kulturou. V samém srdci Prahy....
Nové šampaňské
Na český trh přichází nová značka Champagne H.Blin. Jedná se o francouzské šampaňské z údolí řeky Marny. Jeho
domovem je vesnička Vincelles, která má své vinařské dědictví zapsané přímo ve jméně, odvozeném z latinského
vini cella, což v překladu znamená vinný sklep.
Ochutnat můžete celkem tři různá šampaňská H.Blin, a na své si tak přijde každý. H.Blin Champagne brut Tradition
je základní šampaňské, které minimálně dva roky dozrávalo k dokonalosti na kalech, H.Blin Champagne Blanc de Noirs
extra brut obsahuje pouze víno z hroznů odrůdy Meunier. V chuti H.Blin Champagne Blanc de Noirs extra brut vás zaujme
sadové ovoce, červený rybíz a pražené oříšky.
Nové menu v PRU58
Holešovická restaurace PRU58 představila nové menu, za kterým stojí executive chef Štěpán Návrat. Ovšem tentokrát
svou ruku k dílu přiložil i nový šéfkuchař Mr.G (neboli vlastním jménem Greg Haynes) z Austrálie. Společně se
Štěpánem vytvořili opět menu klasické, veganské a flexitariánské.
Každá sekce je rozdělena na malé a střední chody. Doporučení na dokonalou večeři je zvolit tři pokrmy na osobu.
Z malých klasicích chodů nutno zmínit Tatarák a Kardamom, kde hlavní roli hraje svíčková, spálená brambora, uhlí,
žloutek, olej, majonéza a tartaletka.
Klasických středních chodů je osm. Křepelka a Rendang s celerem, jus, kokosem, kari a koji bude jistě bestseller.
Podávat se bude i Krab a Laksa v podobě měkkoschránkého kraba, tempury, kokosu a bylinek.
PRU58
Asijská kuchyně v nejvyšší kvalitě. Štěpán Návrat si dal záležet a vdechl podniku...
Restaurant Week
Restaurant Week je jednou z největších kulinářských akcí na světě, při které šéfkuchaři představí svá špičková
menu. Hosté dostanou příležitost objevit fantastické podniky a vyrazit na příjemnou večeři nebo slavnostní oběd
za přijatelnou cenu. V restauracích je čeká menu o třech chodech (předkrm + hlavní chod + dezert) za speciální cenu
590 Kč nebo 790 Kč.
P.S. Díky inteligentnímu systému předběžných rezervací s výběrem menu nepřijde o festivalu nazmar ani drobeček.
Všechno se sní, protože #JídloFrčí!
Nová restaurace GRAM
V srdci Vinohrad otevře nová restaurace (od začátku října by měla fungovat v testovacím provozu), která hosty zabaví po
celý den. Před otevíračkou nabídne čerstvé pečivo z bakeshopu, ráno snídani či brunch s výběrovou kávou a
domácími dezerty, pak obědové menu.
A večer? À la carte nabídka ve formě neotřelé sharovací nabídky s drinky a příjemnou atmosférou.
Gram Prague
GRAM je jedinečný prostor pro vaše akce. Najdete zde originální kuchyni, skvělou kávu...
TOP 6 nejzajímavějších gastro akcí v říjnu
Nové podniky na scéně
Plus připomínáme přehlídku nových podniků, které otevřely v létě. Takže pokud jste si vzali volno, teď je nejvyšší
čas dohnat resty:
SRPEN: Originální burgery, huňatá prodejna, nebo alkoholový experiment
ČERVENEC: Vůně kouře, šťavnatých burgerů i žebírek tetičky Hường
Taky vyhlížíte mlsně další nové podniky? Každým dnem by měl otevřít třeba Barometr Dining
Coming soon
A závěrem ještě malé lákadlo, co se chystá a brzy otevře:
Barometr Dining
Svoboda je u nás základní ingrediencí nejen kuchyně, ale celého vašeho zážitku....
Jemný kino
Jemný kino je tapas bar, pub a bufet v prostorách modřanského biografu....