Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

CityBeeCityBee

Menu

TOP 5 akcí týdne: Festival světla, izraelské filmy nebo skvělé koncerty

vendula@citybee.cz | 7. 10. 2018

Pokud potřebujete z hlavy vytěsnit víkendové volební koláčové grafy (díky, Marcelo!), nabízíme vám několik akcí, na kterých se budete na 100 % bavit a kde volební účast rozhodně překročí hodnotu 5 % z maximální kapacity tramvaje 15T ForCity. Těšit se můžete na nové vizuální, hudební, hmatové i nakupovací zážitky!

[clanky5/signal-580.jpg]

Světelná vize budoucnosti

Signal festival si letos posvítí na sto let naší republiky, ale spíš než ohled za minulostí čekejte nasvícení 100leté vize české budoucnosti. Kam letos vyrazit? Co třeba na Ovocný trh? Instalace desítek dopravních směrových značek poukazuje na fenomén davu a jeho snadné manipulovatelnosti. Pokud na vás světelná instalace zapůsobí a vy se rozhodnete, že už nechcete být součástí stáda, zajděte si na takzvané satelity – expozice, které jsou umístěny mimo hlavní trasy. Signal letos nově rozsvítí i Karlín.

 

Signal festival

SIGNAL Festival

11.10. - 14.10.


 

Struny Signalu: Organik

SIGNAL Festival

12.10. 19:00


 

CAMP SIGNAL

CAMP – Centrum architektury a městské…

12.10. - 13.10.

V obklíčení uměním

Tento týden Praha ožije uměním. A to doslova! Umění bude působit na všechny vaše smysly, nejprve si na vás počíhá, pak vás obklíčí a nakonec pohltí! Čekají na vás site-specific performance, provokativní divadelní premiéry, debaty na aktuální témata, videoart, umělecké knihkupectví, i stylově pojatý bar s DJs.
„Návštěvníky čeká řada ,uměleckých konfrontací' speciálně zaměřených na setkání ve formátu 1 divák versus 1 performer. Budete si moci vyzkoušet, jaká je vaše percepce, jaký máte vztah k práci, jak vnímáte hmatem nebo sluchem či zda se dají zrychlovat částice,“ říká organizátorka festivalu Denisa Václavová

 

4+4 dny v pohybu

ARCHA+

05.10. - 13.10.


Izrael v centru Prahy

Proč jezdit do Izraele, když Izrael může přijet za vámi? Pojďte zažít tuto nádhernou zemi plnou kontrastů na vlastní kůži. Festival izraelského filmu nabídne novinky i prověřené kultovní snímky. V rámci doprovodného programu si můžete zatančit izraelské tance, poslechnout tamější hudbu, prohlédnout výstavu či okusit místní lahůdky.


[clanky5/harmonie-580.jpg]

Stylové kousky do vaší skříně

Už vás nebaví oblečení z konfekce? Máte náladu na něco stylového, neotřelého, prostě něco, co by vyjadřovalo vaši jedinečnou osobnost? Pak v pondělí navštivte Ryder´s bazar, kde bez zbytečného utrácení pořídíte vybrané kousky z dobročinných obchodů i modely českých návrhářek. Kromě oblečení si můžete odnést šperky, doplňky a také dobrý pocit, že nákupem přispějete na péči o seniory.

 

Ryder´s bazar

Novoměstská radnice

08.10. 10:00

 

Kam na koncerty

Sametový hlas, originální aranže a bohaté hudební zkušenosti. To jsou hned tři důvody, proč zajít na koncert a křest nového alba zpívající violoncellistky Doroty Barové.

 

Dorota Barová – Křest CD

Jazz Dock

08.10. 19:00

 
 

V rámci oslav světového dne paliativní péče vystoupí v holešovické La Fabrice Bára Poláková.

 

Koncert pro Cestu domů

La Fabrika

11.10. 19:30


Ve čtvrtek na vás čeká nezaměnitelné kouzlení s hlasem Lenky Dusilové v Divadle Dobeška. 

 

Lenka Dusilová - sólo

Divadlo Dobeška

11.10. 20:00

 
 

A pokud máte chuť na něco ostřejšího, nasměrujte se v pátek večer na Strahov.

 

Poslední 007 Sedmička. PSH (live), Wich, Weck

Klub 007 Strahov

12.10. 19:00

 

Výpis článků