Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
12
října

Struny Signalu: Organik

SIGNAL Festival

zpět na výpis akcí
 

Kostelní varhany rozezní varhanice a skladatelka Katta. 

Datum:12. 10. 18
Cena:170 Kč
Čas:19:00 - 22:25
Kategorie: kultura|koncerty, klasika, vizuální umění poznání|

Projekt Organik vznikl spojením hudební dramaturgie festivalu Struny podzimu a vizuálního obsahu Signal festivalu. Atmosféru projektu na pomezí živého koncertu a audiovizuální instalace ještě zesílí prostor pražského Kostela u Salvátora.

Koukněte na časy koncertů a přijďte

Čas jednotlivých koncertů
◉ 19:00 - 19:25
◉ 20:00 - 20:25
◉ 21:00 - 21:25
◉ 22:00 - 22:25

Kostelní varhany rozezní varhanice a skladatelka Katta. Hudba, kterou pro instalaci Organik živě vytváří je sugestivní, hypnotizující zvukovou krajinou, jejíž progresivní až vesmírný sound pochází výhradně ze zvukových možností klasických chrámových varhan U Salvátora. Diváci v lavicích kostela zůstanou místy na pochybách, zda ještě slyší zvuky varhan, nebo se jedná o syntetizátor. Projekt Organik je však unikátní tím, že všechny zvukové efekty vznikají analogově pomocí mechanické traktury varhan. Zvuk varhan je následně amplifikován prostorovým 3D ozvučením. 

Světelnou složku projektu vytváří čtveřice umělců z kolektivu BLOK_4. Ti pomocí velkolepé vertikální zrcadlové fólie, která odráží hloubku celého prostoru a kyvadla, v jehož středu pulzuje světelný zdroj, propojí oltář, kam směřují oči diváka, s varhany umístěnými za jeho zády. Výsledkem je unikátní kinetická instalace proplouvající prostředkem chrámové lodě, která v kombinaci s hlasem varhan vytvoří divákovi fyzický zážitek umocněný epochální architekturou kostela.

SIGNAL Festival
Tel:
Kubelíkova 27
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: