Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Kaštan - scéna unijazzu

Praha 6, Bělohorská 150, 16900

zpět na výpis
 
Kaštan - scéna unijazzu

Máte rádi unijazz? Tak to je klub Kaštan to pravé pro Vás!

Telefon:233 353 020
Kategorie: kultura|galerie, koncerty

Dům U kaštanu, je budova, o jejíž historii nové generace příliš nevědí. Komunistickou propagandou i využitím v druhé polovině minulého století získala stigma, kterého se ještě stále těžce zbavuje, i když je v tom samozřejmě nevinně.

Dům U kaštanu byl původně hostinec, který vznikl pravděpodobně současně s barokní obnovou Břevnovského kláštera a stál při staré cestě, která vedla od Strahovské brány na západ Čech.

V 90. letech se pak po velkých rekonstrukcích z domu stalo kulturní centrum Prahy 6. V roce 2003 se majitel objektu MČ Praha 6 rozhodl vyhlásit výběrové řízení na provozovatele tohoto kulturního centra, a od té doby je historie Kaštanu spjatá se sdružením Unijazz.

Bělohorská 150
Praha 6, 16900
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: