Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

FEBIOFEST

Praha 1, Růžová 13, 110 00

zpět na výpis
 
FEBIOFEST

Mezinárodní filmový festival.

Telefon:725 739 901
Kategorie: kultura|kina, ostatní

Festival byl založen v roce 1993 nezávislou filmovou a televizní společností FEBIO Fera Feniče. Akce pořádaná zpočátku téměř bez finanční podpory, ale s o to větším nadšením pro přátele a filmové fanoušky se během let proměnila ve významný filmový festival.

MFF Praha – Febiofest garantuje ve všech kinosálech výjimečnou technickou kvalitu promítání pro všechny formáty, stejně jako dokonalé pohodlí pro festivalové diváky. Festival nabízí také bohatý doprovodný program.

Během posledních let uvedli osobně své filmy na Mezinárodním festivalu Praha – Febiofest umělci jako například Catherine Deneuve, Bille August, Arnaud Desplechin, Leos Carax, Mark Gatiss, Nanni Moretti, Geraldina Chaplin, Peter Weir, Olivier Assayas, Richard Lester, Roman Polanski, Volker Schlöndorff, Bruno Dumont, István Szabó, Tsai Ming-Liang, Tom Tykwer, Hal Hartley, Andrej Končalovskij, Armin Mueller Stahl, Nikita Michalkov, Carlos Saura, Bruno Ganz, Claudia Cardinale, Louis Garrel nebo Peter Strickland.

Díky programu, přinášejícímu v širokém záběru to nejlepší a nejnovější z celého světa, kvalitním projekcím a známým hostům přitahuje festival každý rok stále početnější publikum všech věkových kategorií a vzbuzuje zájem domácí kritiky a tisku.

Festival je primárně zaměřen na celovečerní snímky, nabízí divákům nejlepší filmy současné světové kinematografie, distribuční premiéry, retrospektivy a pocty filmovým osobnostem.

Po ukončení programu v Praze putují vybrané snímky do dalších měst v rámci regionálních ozvěn. Febiofest tak nabízí možnost zhlédnout kvalitní filmy i divákům mimo hlavní město. MFF Praha – Febiofest dokonce překračuje i hranice – na Slovensko.

Růžová 13
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: