Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Dům U Zlatého Kohouta

Praha 1, Michalská 3, 11000

zpět na výpis
 
Dům U Zlatého Kohouta

historie, umění a gastro zážitky pod jednou střechou

Telefon:223008284
Kategorie: kultura|ostatní

Dům U Zlatého Kohouta neodmyslitelně patří ke Starému Městu a především k Uhelnému Trhu. Jeho pozdně klasicistní vzhled září mezi ostatními domy jako perla. Základy domu jsou gotické a můžete je obdivovat v prostorách umělecké Galerie U Zlatého Kohouta, která nejenom, že se nachází 6-8 metrů pod úrovní současné Prahy, ale také se zde můžete projít po původních pražských chodnících. Dům byl několikrát přestavován a upravován do barokní i renesanční podoby. Dnešní podoba domu je pozdně klasicistní dle návrhu architekta Františka Wolfa z roku 1847. Mimo bohaté historie dnes Dům U Zlatého Kohouta nabízí ve svém “dvoře” návštěvníkům oázu klidu, umění a gastro zážitků. Pod svou střechou našly útočiště již tradiční čajovna, galerie, obchod s hudebními nástroji či nový koncept kočičí kavárny. Začněte čajem na malé předzahrádce Čajovny U Zlatého Kohouta. Výběr je opravdu velký. Pokračovat můžete ve sklepních prostorách Galerie u Zlatého Kohouta, kde každý měsíc vystavují umělci, malíři i fotografové. Nezapomeňte si poté odpočinout u dobré kávy a kočičí společnosti v Kavárně Kočičí Praha, a než půjdete domů, zkuste si projít obchod s hudebninami.

Michalská 3
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: