Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
prosince

Chvála bláznovství - Premiéra

Divadlo Palace

zpět na výpis akcí
 

"Kdo říká, že není magor, neříká pravdu."

Datum:01. 12. 16
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: kultura|divadla

Předlohou divadelního textu je dramatizace třetího dílu norské kultovní trilogie o chovanci psychiatrické kliniky Ellingovi (Axel Hellstenius), která byla inspirována románem Pokrevní bratři (IngvarAmbjørnsen), v České republice známá jako Chvála bláznovství.

Chvála bláznovství je příběhem dvou přátel Ellinga a Kjella Bjarna, jež spolu sdíleli pokoj v ústavu pro duševně choré, a kteří stojí před velkou výzvou začít společný život mimo stěny léčebny. 

Divák se stává svědkem jejich střetávání se s každodenní realitou, která je pro oba přátele komplikovaná a přináší řadu velmi humorných situací, zároveň však, pod odlehčeným tónem, dobře rozumí osamocenosti hrdinů, jejich strachu z lidí i touze po lásce a přátelství.

Elling a Kjell stojí na prahu nového "opravdového" života...

Divadlo Palace
Tel: 224228814
Václavské náměstí 43
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: