Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Divadlo Palace

Praha 1, Václavské náměstí 43, 110 00

zpět na výpis
Tip
Divadlo Palace

Divadlo v centru Prahy, skutečné herecké osobnosti, oddechové komedie které pobaví i zahřejí na duši. To vše u nás!

Telefon:224228814
Kategorie: kultura|divadla

Divadlo Palace se nachází přímo v centru Prahy na Václavském náměstí v pasáži Jalta. Své působení zahájilo 4. dubna 2006 premiérou černodivadelního představení Frankenstein.

Od září 2006 začal Michal Kocourek spolupracovat na dramaturgii divadla se současným ředitelem Alexejem Pyškem a jeho agenturou AP-prosper. Ta přinesla na repertoár své divácky úspěšné tituly, které se mohou pochlubit výjimečným hereckým obsazením. Pod jednou střechou se tak sejde skutečná herecká elita. Nedílnou součástí repertoáru Divadla Palace je nabídka činoherních představení agentury Studia Dva.

Na naší scéně se tak můžete setkat s herci jako Jiří Langmajer, Vanda Hybnerová, Saša Rašilov, Linda Rybová, Ondřej Vetchý, Jitka Čvančarová, David Prachař, Alexej Pyško, Jitka Smutná, Jan Hartl, Vojta Kotek, Klára Issová, Jaroslava Obermaierová, Michal Novotný a mnoho dalších.

Adresa, na které se Divadlo Palace nachází, má dlouholetou kulturní tradici. Dlouhá desetiletí bylo v prostorách dnešního Divadla Palace jedno z nejznámějších kin na Václavském náměstí, kino Jalta. V září roku 1991 tu mělo svou první premiéru Divadlo Jiřího Grossmanna, po němž Divadlo Palace přebírá pomyslnou štafetu. Divadlo prošlo rozsáhlou rekonstrukcí – od technického zázemí, až po zcela novou vzduchotechniku. Pochlubit se může také i novým zázemím pro diváky (jeviště, hlediště, toalety). Samozřejmostí je i bezbariérový přístup do divadla. Kromě divadelní produkce pořádá divadlo také koncertní večery. Vystupovala zde již například zpěvačka Szidi Tobias, pravidelně u nás také vystupuje nejznámější Beatles revival kapela – The Backwards a mnoho dalších zpěváků a kapel v rámci projektu „bigbít v divadle“. Nedílnou součástí programu divadla jsou také různé charitativní akce – k nejvýznamnějším patří například filmový festival „Mental Power Prague Film Festival“, který se zde koná již pravidelně.

Divadlo Palace klade důraz především na kvalitu a rozmanitost repertoáru, ve kterém najdete především komedie, a to ve všech jejích podobách. Informace pro handicapované diváky

Naše divadlo má k dispozici bezbariérový přístup (plošinou) a bezbariérové WC.

Václavské náměstí 43
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: