Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
27
října

Černí - Premiérový víkend

Balkanfilm, s.r.o.

zpět na výpis akcí
 

Komorní válečné drama Černí je velmi cennou reflexí událostí, ke kterým došlo v Chorvatsku na začátku devadesátých let.

Začátek:27. 10. 16
Konec:30. 10. 16
Čas:15:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina

V roce 1991 probíhala v Chorvatsku občanská válka. Právě ve chvíli, kdy bylo uzavřeno příměří, přišla speciální vojenská jednotka Černí v týlu nepřítele o tři muže. Velitel jednotky se navzdory rozkazům rozhodne zorganizovat poslední bojovou akci. Chce vyzvednout mrtvá těla z nepřátelského území a vyhodit do vzduchu hráz přehrady, jejíž vody by obrovský kus tohoto území zcela zatopily.

Na rozdíl od některých starších chorvatských snímků nestaví Chorvaty do role bezbranných obětí. Hlavní hrdinové jsou totiž vrazi, kteří na své tajné základně organizovali popravy a dělali nejrůznější špinavou práci. Autoři snímku je ale nesoudí. Dávají divákovi možnost, aby je poznal a sám zhodnotil. Na poměrně malém prostoru dokázali vykreslit velmi plastický obraz lidí plných pochybností, výčitek svědomí, nenávisti i strachu.

Chorvatský kandidát na Oscara pro rok 2011.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: