Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Varšava, 1968. Divadelní studentka se na premiéře hry D. A. Mickiewicze seznámí se studentem techniky. Jejich setkání je začátkem velké lásky.

Datum:13. 02. 24
Cena:
Čas:17:30 - 19:30
Kategorie: kultura|kina

Varšava, 1968. Divadelní studentka Hania se na premiéře hry Dziady Adama Mickiewicze seznámí se studentem techniky Jankem. Jejich setkání je začátkem velké lásky. Bezstarostný a zamilovaný pár je zcela bez zájmu o politiku, ta však záhy začíná výrazně ovlivňovat jejich životy. Hra Dziady je kvůli hlubokým vlasteneckým motivům a obrazům utrpení národa zakázána, perzekuce židů nabírá na síle, politické protesty kulminují a obě rodiny stojí na opačných stranách barikády. Haniiny rodiče ztratí práci kvůli židovskému původu, naopak Jankův otec je vysoce postavený stranický úředník. Dochází k zatýkání a nekonečným výslechům. Historické drama Březen ’68 zobrazuje turbulentní události března roku 1968 v Polsku očima dvou mladých lidí, kteří ze všeho nejvíc touží po společné a svobodné budoucnosti.

Kino 35
Tel: 221401011
Štěpánská 35
Praha 1, 11121
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: