Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
27
listopadu

Royal London Ballet - Labutí jezero

Kongresové centrum

zpět na výpis akcí

Nejslavnější balet světa Labutí jezero v podání sólistů z Royal London Ballet poprvé v České republice.

Začátek:27. 11. 24
Konec:28. 11. 24
Cena:od 790 Kč
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: kultura|divadla, klasika, ostatní

Nádherná hudba, dojemný příběh o věrné lásce, a především skvělé baletní výkony sólistů Royal London Ballet a dalších členů mezinárodního souboru navazuje na tradici vánočních baletních představení v Praze, Brně a Ostravě.

Royal London Ballet patří k londýnskému Opera House a pojí je dlouhá společná historie, která se začala psát v roce 1732. Již v roce 1734 zde bylo uvedeno první baletní představení. Od té doby jak divadelní, tak baletní soubor dosáhl světové proslulosti. Sólisté Roayal London Ballet se spolu s mezinárodním týmem poprvé představí v České republice.

Labutí jezero od P. I. Čajkovského je snad nejznámějším baletním dílem na světě. Jeviště plné ladných baletek - labutí - vznášejících se na špičkách nad "hladinou" si zamilují nejen baletní nadšenci, ale i běžné kulturní publikum. Představení je svoji pohádkovou atmosférou a velmi melodickou hudbou vhodné i pro starší děti. Romantický příběh prince Siegfrieda a krásné princezny Odetty zakleté do podoby labutě představuje základní kámen klasické baletní školy a již téměř stopadesát let patří k nejúspěšnějším titulům světových divadel.

Kongresové centrum
Tel: 261171111
5. května 65
Praha 4, 14000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: