Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
08
března

Ženy mohou... Vzděláním k nezávislosti

Pražské náplavky

zpět na výpis akcí
 

Pražskou Náplavku u Jiráskova náměstí velkoformátová výstava s názvem „Ženy mohou...Vzděláním k nezávislosti“.

Začátek:08. 03. 23
Konec:07. 04. 23
Cena:Zdarma
Čas:00:00 - 23:59
Kategorie: kultura|galerie

Výstava představí Elišku Krásnohorskou, spisovatelku, překladatelku a jednu ze zakladatelek ženského hnutí v českých zemích. Provede také historií ženské vzdělanosti od založení gymnázia Minerva (prvního dívčího gymnázia ve střední Evropě), seznámí s prvními absolventkami univerzitních oborů a připomene, že teprve relativně odnedávna ŽENY MOHOU dělat spoustu věcí, které nyní považujeme za samozřejmé.

Návštěvníci*ice budou mít od 8. března do 7. dubna 2023 příležitost vidět reprodukce unikátních fotografií a dokumentů (nejen) z Archivu Elišky Krásnohorské, který patří Knihovně Jiřiny Šiklové (Gender Studies, o.p.s.). Originály vystavených archiválií a mnoho dalšího bude možné vidět v Knihovně Jiřiny Šiklové v rámci doprovodné minivýstavy.

Výstava „ŽENY MOHOU...Vzděláním k nezávislosti“ se koná v rámci projektu „KU-CH2-033 - Od Elišky Krásnohorské k Jiřině Šiklové - po stopách ženské vzdělanosti“, který je podpořen Islandem, Lichtenštejnskem a Norskem prostřednictvím Fondů EHP (Program Kultura).

Pražské náplavky
Tel:
Rašínovo nábřeží
Praha, 12000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: