Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
března

Velké nic - Filmová premiéra

Aerofilms

zpět na výpis akcí
 

Pandemická tragikomedie od Víta Klusáka a Mariky Pecháčkové jde za měsíc do kin.

Začátek:16. 03. 23
Konec:19. 03. 23
Čas:16:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina

Jak si česká společnost poradila s pandemií nemoci covid-19? Co jsme si z téhle nepříjemné globální události odnesli a nebyla nám v něčem náhodou i přínosem? Odpovědi hledá nová dokumentární tragikomedie Velké nic, kterou téměř tři roky natáčeli režiséři Vít Klusák a Marika Pecháčková. Film do kin vstoupí 16. března a nyní autoři přichází s oficiálním trailerem. 

„To tříleté natáčení byla svého druhu léčba, nenechat se covidem a jeho dopady ovládat, ale přetavit celou tu jeho otravnost do tvořivé energie. Prostě jsem nechtěl zůstat někde zavřenej, tak jsme šli točit. A mám radost, že se nám z toho nevyloupla dokumentární mučivá tryzna, že je ten film přes všechny ty teskné podtóny i tak nečekaně veselej,” říká režisér Vít Klusák. Liduprázdná Praha, záchranáři v pohotovosti, policisté kontrolující roušky v parcích, sportovci v domácích podmínkách, covidová nudapláž nebo antirouškařské demonstrace. Trailer napovídá, že se divák ve filmu dočká mnoha různých obrazů a příběhů. Filmaři se ale nepasovali do role soudce, který rozhoduje, o čem a jak přemýšlet. S kamerou se rozhodli zachytit dennodenní život lidí napříč společností při této bezprecedentní události. Jeden z prvních diváků filmu v rámci crowdfundingové předpremiéry o filmu řekl: „Není to o covidu, je to o nás.”

„Fascinovalo mě prázdno, které covid vyrobil. Prostor, ve kterém jsme dostali příležitost uslyšet naše vnitřní hlasy. Ty, co v každodenním shonu zametáme pod koberec. Bývá náročné si jejich vzkaz pustit k tělu a nám najednou spadla do klína možnost je vnímat na kolektivní úrovni. Filmem jsem chtěla tomu NIC postavit pomník. Zarámovat covidovou zkušenost jinak, než jako dobu temna,” říká o filmu režisérka Marika Pecháčková. Velké nic do českých kin uvede 16. března distribuční společnost Aerofilms.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: