Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Wood & Steak

Praha, Belgická 275/24, 12000

zpět na výpis
Tip
     
Wood & Steak

Český steakhouse v srdci Vinohrad: Útulná restaurace Wood & Steak nabízí prémiová česká masa z vlastního řeznictví.

Telefon:601 544 199
Kategorie: gastro|restaurace

Nápad otevřít si steakovou restauraci dostal Adam Slezák v roce 2022. Bylo mu 22 let a přemýšlel, jak by mohl lidem ukázat krásu a výjimečnou chuť stařeného masa a přesvědčit je, že s dobrým postupem lze připravit perfektní steaky i z českého hovězího. Zrání masa mokrou a suchou cestou se začal věnovat během pandemie covidu. Vysoké školy byly zavřené a herectví se studovalo distančně obtížně. A tak se Adam z divadelních prken vrátil domů a nastoupil do rodinné firmy.

Jeho dědeček měl dvě hospody a krám, jeho otec založil řeznictví Masi-Co v Měšicích u Prahy. Zaváží jídelny, školy, školky a restaurace, u řeznictví funguje i obchod, jídelna a podniková prodejna. Adam se během pandemie naplno zapojil do provozu a v areálu si postavil malou chladírnu, kde začal stařit maso. „Stařením maso zkřehne a změkne. Zvýrazní se jeho chuť a zjemní se jeho struktura. Po upečení je pak steak chuťově plný a zároveň krásně měkký,“ popisuje Adam Slezák.

Tento zážitek chtěl zprostředkovat co nejvíce lidem, a tak začal hledat v širším centru Prahy vhodné prostory pro útulnou restauraci. Našel je v srdci Vinohrad blízko náměstí Míru. Restaurace Wood & Steak v Belgické 24 má pouhých 10 stolů, takže si zachovává mile intimní atmosféru. To umocňuje dřevěný nábytek a bar a výrazný obraz býka na stěně. Schody dolů vedou do salonku pro 30 lidí.

Jak už název napovídá, sem se chodí na steaky. Hovězí maso pochází výhradně z českých chovů na Moravě. Adam pečlivě vybírá jednotlivé kusy a staří je podle druhu masa 2 týdny až 3 měsíce. Prohlédnout si je můžete ve speciálních lednicích určených na staření masa. V jedné zraje mokrou cestou, kdy se jednotlivé porce zavakuují a nechají se pozvolna vyzrávat ve vlastní šťávě 2–3 týdny. V dalších dvou lednicích jsou pověšené a položené větší kusy, které zrají suchou cestou. „Maso pomalu vysychá, voda se odpařuje a tuk se rovnoměrně rozkládá do svaloviny. Tzv. suché zrání trvá nejméně 1,5 měsíce,“ popisuje Adam Slezák. Délka záleží na druhu masa.

Dáte si pořádný T-Bone steak nebo Tomahawk, které zrají suchou metodou minimálně 1,5 měsíce? Nebo máte chuť spíš na jemnější Texas steak nebo filet mignon, který zraje mokrou cestou tři týdny? Ke každému steaku si můžete zvolit přílohu a omáčky. Například pikantní pepřová obsahuje voňavý nakládaný zelený kampotský pepř, silná demi-glace má lehce kouřový nádech, smetanová lišková vás každým soustem přenese do voňavého podzimního lesa a bylinková chimichurri překvapí lehce nasládlou chilli papričkou.

„Upéct steak je jednoduché, ale upéct vynikající steak vyžaduje kvalitní suroviny, vyvážené ochucení a otevřený oheň. Steaky grilované na dřevěném uhlí chutnají naprosto fantasticky,“ vypráví Adam Slezák, majitel restaurace Wood & Steak. Do kuchyně nechal přivézt ze Španělska speciální gril na dřevěné uhlí značky Mibrasa. Grilované steaky vynikají jemnou chutí masa s kouřovým charakterem.

Na menu stabilně najdete pět předkrmů, šest hlavních jídel a tři dezerty. Obměňují se podle sezony. Kromě steaků z hovězího masa si můžete dát i krůtí steak s batáty, pomalu pečená hovězí žebra s domácí marinádou, šťavnatý burger s domácí bulkou i majonézou, grilované marinované špízy nebo jehněčí kolínko na bylinkách. Vedle prvotřídních steaků poněkud zapadají předkrmy a to je škoda. Plnou chuť hovězího masa v tataráku podtrhuje bylinková chimichurri omáčka a představuje ideální začátek večera. Teplá morková kost okouzlí všechny milovníky sádla a škvarků, horký morek namazaný na čerstvém slaninovém chlebu zahřeje a pohladí.

Vinný lístek nabízí zajímavý průřez vinařskými regiony v Itálii, Francii, Španělsku, Německu a nově také v Čechách a na Moravě. Pravidelně chystají speciální degustační akce, v listopadu se koná vinná degustace s tříchodovým menu a třikrát měsíčně tu večeři doprovází živá hudba.

V restauraci Wood & Steak se cítíte příjemně a uvolněně, ať už jste přišli na romantickou večeři, obchodní schůzku, nebo na rodinnou oslavu. „Chtěl jsem vytvořit fajn podnik, kde se cítíte dobře a kam si zajdete na skvělý steak a třeba objevíte i části masa, které ještě neznáte. A přesně to nám říkají naši stálí hosté, z toho mám ohromnou radost. Jsem vděčný také za náš sehraný malý tým, bez kterého by to nemohlo fungovat“ usmívá se Adam Slezák.

Belgická 275/24
Praha, 12000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: