Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Nejlepší zmrzlinářství Prahy, kam má prášek vstup zakázán!

gastro | 29. 7. 2013

V předchozím článku jste si vytříbili zmrzlinový smysl, teď vám ukážeme, kde ho můžete uplatnit. Na základě ochutnávek celého týmu CityBee, doporučení foodblogu Scuk.cz a zmrzlinářství Tři kopečky jsme pro vás vytipovali nejlepší místa v Praze, kde najdete opravdové poctivé a zajímavé druhy zmrzliny!

Připravil: Lukáš Rozmajzl

album/News_Model_News/373/490398_84329113.jpg

1. Zmrzlina 2 AD
Zmrzlinová pochoutka, kterou na první místě doporučuje i vyhlášený foodblog Scuk.cz: "Darek  Hrivňák jako provozovatel bude pravděpodobně nejpoctivější a nejlepší český zmrzlinář." Má to jen jeden háček - za touhle lahůdkou se musíte vypravit kousek za Prahu, do Tuchlovic na Kladensku. Případně je možnost jejich zmrzlinu ochutnat i v osmi kavárnách a cukrárnách přímo v centru, třeba Můj Šálek Kávy v Karlíně nebo Kidó na Letné. (Kompletní seznam míst najdete ZDE.)

2. Angelato
Jak má vypadat a hlavně chutnat správná zmrzlina přijel Pražany naučit až z Makedonie Zlatko Kebakoski. "Je to produkt pro radost. Svět bez zmrzliny by byl smutný," říká. Vyhlášený je u Angelata zdejší mangový sorbet, ale sortiment pravidelně obměňují. Hitem července je malinové sorbetto vyráběné ze srbských malin. Provozovna v centru Prahy navíc funguje i jako kavárna s malou letní zahrádkou.

album/News_Model_News/373/Photo26.07.13163821(1).jpg


3. Tři kopečky
Maximálně poctivá domácí zmrzlina. Zatím nemají vlastní kamennou prodejnu, ale je možné je zastihnout na gastro-akcích nebo si objednat zmrzlinu balenou. "Spolupracujeme s restaurací Dish burger bistro, kde nabízejí naši zmrzlinu jako dezert, možná bude časem i na dalších místech v Praze," dodává zmrzlinář Pavel Kočička. Na svém blogu navíc přináší recepty, jak si ledovou pochoutku může každý připravit doma. 

4. Cukrárna Saint Tropez
Vyhlášená francouzská cukrárna schovaná v chládku v pasáži vedle Václavského náměstí začala letos nabízet velmi dobrou zmrzlinu. "Nevyrábějí ji sami, ale jsou tajemní, kdo ji pro ni dělá," popisuje Míša Gregorová ze Scuk.cz. Podnik získal na konci loňského roku titul "Cukrárna roku". Pokud nemáte chuť na zmrzlinu, vypravte se sem rozhodně za zákusky!

album/News_Model_News/373/Photo26.07.13162522(1).jpg


5. Prádelna Café 
Malá kavárna s kapacitou pouhých 20 míst nedaleko náměstí Jiřího z Poděbrad. Připravují poctivé domácí zmrzliny, průběžně obměňují sortiment - na jaře nabízeli třeba madagaskarskou vanilku, v červenci "uvařili" ostružinovou s levandulí. Vedle zmrzliny pečou i vlastní koláče a k nim servírují fair trade 100% arabiku z pražírny Coffee Source.

---------
Tip pod čarou speciálně od CityBee.cz:

6. Klasika ve Světozoru
Anketu v redakci, kam chodíme nejčastěji na točenou zmrzlinu, vyhrála s přehledem cukrárna Ovocný Světozor (na několika místech v Praze, ale nejčastěji za ní míříme na Václavák). "Je skvěle osvěžující, protože je hodně vodová, a navíc jahodovo-banánová je podle mne geniální kombinace," shrnula za nás pocity kolegyně Kamila.

A odpověď na otázku z úvodního článku:
Klasickou českou a unikátní chutí je tvarohová zmrzlina  - míša. Tvarohovou v cizině na rozdíl od jogurtové téměř nenajdete.

album/News_Model_News/373/misa.jpg

přehled článků

Podívejte se na náš výběr 5 nově otevřených her, které jsme měli možnost vyzkoušet a můžeme je tedy vřele doporučit všem fanouškům únikových místností. A jako bonus vám dáme ještě dvě pozvánky navíc!

Výstava Paměť národa přibližuje nejzásadnější okamžiky československé moderní historie a hlavně dvou jejích totalit, nacismu a komunismu. Prostor pod bývalým pomníkem diktátora Stalina jsme proměnili v audiovizuální expozici.

Ať vás ani nepadne zapínat televizi! Máme pro vás pět tipů, kam vyrazit s dětmi, když je za okny zrovna nečas. Co třeba chytat ryby v muzeu, zkusit najít králíka v rádiu nebo si vytvořit vlastní plechový hrnek?