Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Chuťovky #17: Salát s pylovým parfémem, menu od Chili Ta i borůvkové nebe

doporučujeme | 14. 7. 2025

O prázdninách si můžete pochutnat na novém letním menu v restauraci The Artisan nebo dorazit na grilovací středu do Bistra Karel. Na střešní terase pražského hotelu W Prague se bude podávat večerní menu, které vzniklo ve spolupráci s influencerkou a kuchařkou Chili Ta. V centru města to bude vonět po borůvkách. Začtěte se do gastro-novinek z metropole!

Foto:
archiv podniků

Máte chuť na svěží salát s pylovým parfémem? Pokračujte ve čtení...

1. Novinky od Karla: Gril & víno

Od července se v Bistru Karel konají pravidelné grilovací středy. Na venkovním grilu přímo v zahradě se od 18:00 hodin chystají masové i vegetariánské večeře. Objednat si samozřejmě můžete i něco ze stálého menu mimo gril.

Jedná se o podobný koncept jako jsou již zavedené vinné čtvrtky, kdy se každý týden otevírají ve čtvrtek večer jiná vína a zákazníci mají možnost ochutnávat to, co jindy v bistru není k dostání vůbec, nebo jen po lahvi. Na tyto pravidelné tematické dny v týdnu není potřeba rezervace.

 

Bistro Karel

Rodinné bistro v divoké zahradě....



Čtvrtky v Bistru Karel patří vínu. 

Na grilovací středy ani vinné čtvrtky není nutná žádná rezervace.

2. Letní Artisan: Chuť meruněk, květin a fermentace 

Letní menu představila restaurace The Artisan – voní po meruňkách, čerstvých bylinkách a fermentované rajčatové vodě. Nová nabídka šéfkuchaře Davida Rejhona přináší pestrou paletu letních chutí, které si v kuchyni připravují sami – od květinových salátů s pylovým parfémem přes kachní prsa s mandlovou kroketou až po jahodový věneček s růžovou vodou.

Součástí nabídky jsou i fermentované suroviny. Dodávají pokrmům hloubku chuti a zároveň odrážejí respekt k surovinám i přírodním procesům. V Artisanu aktuálně fermentují například zelené jahody, svatojánské ořechy nebo košťál květáku. Nechybí ani tzv. butcher’s selection - kolekce špičkových steaků z českého hovězího, které si restaurace nechává zrát přímo ve svém zázemí.

P.S. Do restaurace The Artisan můžete vyrazit i na tematické nedělní bufetové brunche.


 

Bufetový brunch se stařeným masem

The Artisan

20.07. 12:30


 

Bufetový tatarákový brunch

The Artisan

27.07. 12:30



Ryby pocházejí z rodinné farmy Kalendova Chabrybárna, zeleninu a bylinky dodává Sluneční farma Vykáň.

​Letní novinky jsou dostupné od pondělí do soboty vždy od 18 hodiny večerní. 

3. Večeře s výhledem a chutí Asie: W Prague představuje nové menu s Chili Ta

ABOVE Rooftop, střešní terasa pražského hotelu W Prague, láká na nové večerní menu, které vzniklo ve spolupráci s influencerkou a kuchařkou Chili Ta. Menu navržené exkluzivně pro W Prague se skládá ze dvou chodů a je postavené na sezónních surovinách s asijským twistem.

Prvním z nich je Tongue Twister – grilovaný hovězí jazyk s karamelizovaným zelí a nakládanou mrkví. Druhý chod tvoří Mátový hummus s marinovaným vejcem a pečenou mrkví na kari másle. Speciální fusion večeři si hosté mohou vychutnat každý den od 17 do 22 hodin až do 13. července – a to i bez nutnosti ubytování v hotelu.

 

W Prague

První hotel značky W Hotels v Praze spojuje kouzlo starého světa s novými odvážnými...


Kde si v červenci pochutnat?

Aneb tři tipy na zajímavé gastronomické akce, které můžete v druhé půlce července navštívit.

 

Borůvkové nebe nad Prahou - borůvkové menu

Restaurace Talíř

10.07. - 31.07.


 

Shao Kao - čínská streetfood BBQ

Dim Sum Spot Anděl

19.07. 12:00


 

Authentic Street Food Fest

Chvalský zámek

27.07. 10:00

Tři zbrusu nové podniky

 

Sushi.me bistro

Nová sushi lokace. To nejodvážnější sushi v Praze teď najdete v Ďáblicích. Podnik...


 

Zrno Zrnko - Nuselský pivovar

Zrno zrnko Nuselský pivovar je pekařská kavárna s nabídkou poctivého řemeslného...


 

Botticelli Café

Botticelli se od dosavadního pojetí Zrnka liší ve všem! Kávou i nabídkou pokrmů:...

clanky12/ZrnoZrnkoNuselskypivovarinterier2.jpg

Něco se chystá...

Už brzy se v metropoli otevře pobočka původně brněnské koblihárny. A v letních měsících snad už dokončí rekonstrukci svých prostor i jedna netradiční zmrzlinárna.

 

Kobliha

Kobliha Brno otevřela i v srdci Vršovic...


 

Imaginární zmrzlina

Čistě rostlinná zmrzlina na základě kešu ořechů a kokosu....

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Světelné parky se už brzy rozsvítí na různých místech po Praze – v Letňanech, v zoo, ve Žlutých lázních a na dalších místech.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!