Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Bistro TaTyŠo. Boršč od dědečka, exkluzivní raci a další ukrajinské dobroty

doporučujeme | 4. 12. 2023

Na začátku roku 2023 otevřel Patrik Yeranyan na dohled od Dejvického divadla (na adrese Zelená 4) moderní bistro TaTyŠo, které se specializuje na ukrajinskou kuchyni. Hned od prvních dnů uchvátilo mnoho obyvatel Prahy a vyvolalo velké pozdvižení nejen na gastronomické scéně v metropoli. Proto jsme Patrika vyzpovídali v rozhovoru.

Text & foto:
Bistro TaTyŠo

ukranian.jpg
 

Čím si vysvětlujete úspěch bistra TaTyŠo?

Myslím si, že rozhodujícím faktorem úspěchu tohoto projektu je správně vypracovaná koncepce realizovaná ve správné době. Podařilo se nám kvalitně uspokojit poptávku cílové skupiny zákazníků.

Kdo tvoří vaši hlavní skupinu zákazníků?

Jsme tu pro docela široké a různorodé cílové publikum. Za výchozí cílovou skupinu jsme si stanovili mladé lidi ve věku od 18 do 25 let. Nejdříve byla koncepce vypracována právě pro ni.

Můžete to poznat z realizovaného interiéru, naší celkové identity a podání našeho konceptu. Je to dáno minimálně lokací bistra, které se nachází mezi dvěma velkými univerzitami ČZU a ČVUT, v jejich pěší dostupnosti. Vedle bistra je také spousta kolejí se stovkami studentů.

Současně je třeba vzít do úvahy, že připravujeme velice pochopitelná a cenově dostupná jídla pro každodenní konzumaci, která nejsou škodlivá a odpovídají potřebám širokého spektra lidí s různou genetickou výbavou.

ukrajina.jpg

Ale přesto, chodí k vám více přistěhovalců z východní Evropy, nebo místních?

Současná situace je taková, že 50 % našich zákazníků jsou místní, to znamená Češi, kterým se líbí alternativní nová chutná jídla, čehož si moc ceníme. Druhou polovinu tvoří přistěhovalci, pro které TaTyŠo představuje nostalgické vzpomínky na domov a jídla z dětství.

Co zajímavého najdeme v menu TaTyŠo a jaká nabízená jídla jsou podle vás nejlepší?

Menu jsme vymýšleli dost dlouho a doteď ještě experimentujeme, pravidelně obměňujeme menu sezónními nabídkami.

Vizitkou našeho bistra je bezpochybně boršč. Nabízíme celkem tři druhy boršče: „od maminky“, „od babičky“ a „od dědečka“. Myslím si, že Kyjevský kotlet máme u nás výborný, což potvrzují i prodeje. Jako exkluzivní produkt nabízíme raky.

rak.jpg
Patrik Yeranyan, zakladatel bistra TaTyŠo

Vím, že jste také zakladatelem společnosti RAK in PRAG. Souvisí nějak s TaTyŠo?

Máte pravdu, RAK in PRAG je také jeden z našich projektů. To je samostatná kapitola našeho podnikání, která nijak nesouvisí s TaTyŠo. Abych nezapomněl, brzy otevřeme ještě jeden projekt, který připravujeme již několik let, mořskou restauraci Rakin.

Kdo tvoří tým kuchařů TaTyŠo?

V této otázce mám jasno. Nikdo nepřipraví fajitas lépe než Mexičané. To samé platí i pro ukrajinskou kuchyni, musí ji vařit Ukrajinci. Máme tým šest kuchařů a všichni jsou Ukrajinci. Mimochodem, pět z nich přišlo z Ukrajiny po začátku války.

TaTySho-104.jpg

Jaké máte další plány do budoucna?

Máme jasně formulovány své cíle, které realizujeme s dlouhodobou perspektivou. Vytvoříme alianci restaurací. Něco jako Ambiente, ale nechceme zůstat jen na mapě Česka.

Jako jeden z nejbližších úkolů vidíme otevření mořské restaurace Rakin v prvním čtvrtletí příštího roku. Bude to naše hlavní „laboratoř“, kde budeme moci neomezeně tvořit. Samozřejmě bych vám o ní chtěl povědět co nejvíc, ale bylo by to minimálně tak na několik dní.

V příštím roce dále plánujeme otevření druhého bistra TaTyŠo, na základě kterého chceme vybudovat celou síť. V této fázi už finišujeme nabídku franšízy TaTyŠo.

 

TaTyŠo - ukrajinské bistro

Ukrajinské bistro Ta Tyšo představuje moderní pojetí tradiční ukrajinské kuchyně....

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!